Dagens Nyheter

18 aug. 2014

Nyhetsflödet tisdag den 19 augusti

”Vi kommer alltid att bekämpa antisemitism”
- Inblick - "Antisemitismen är lika avskyvärd som all annan rasism. Vi känner igen den, vi hatar den och vi kommer alltid att bekämpa den. Det sade Göran Hägglund när han i sitt sommartal varnade för den våg av antisemitism som sprider sig över Europa och Sverige.
När Göran Hägglund i söndags höll sitt sommartal i Ullared lyfte han först och främst den växande antisemitismen.
– Det är mycket obehagliga strömningar som nu kommer upp till ytan runt om i Europa. I land efter land utsätts judar för förföljelse, trakasserier och våld. Och vi är inte förskonade från sådant i Sverige. Även här lever judar under ett allt hårdare antisemitiskt tryck, sade Hägglund."

”Vi måste be för valet!”
- Världen idag - "Ljummen, passiv eller brinnande? Alla kristna uppmanas nu till förbön inför höstens politiska val.
– Läget är mycket allvarligt, säger Patrik Sandberg vid nätverket Sverigebönen som på måndagen lanserar en särskild bönekalender inför valet.
Varje dag fram till valdagen, den 14 september, kommer man att lista skarpa böneämnen. Kalendern ska publiceras löpande på Sverigebönens hemsida och här i Världen idag.
Tanken är att personer och familjer – i all enkelhet – ska kunna delta hemma vid köksbordet."

Markera mot nationalism
- Sofia Walan i Kyrkans Tidning - "I år är det 100 år sedan första världskrigets utbrott. Att minnas och förstå är en del av vår uppgift som mänsklighet...
Det stora kriget, första världskriget, det som nästan ingen på allvar trodde skulle bryta ut, kom att skörda fler än 35 miljoner människoliv på fem år. Det kom att begrava Europa och stora delar av världen. Begrava människoliv, framtidstro, fredliga relationer, utveckling, och inte minst; det kom att bereda vägen för andra världskriget och förintelsen...
Det är lätt att tro att det som hände då, aldrig skulle hända i dag. Men de som in-leder, eller dras in i krig ser alltid goda skäl, då som i vår tid."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar