Dagens Nyheter

27 aug. 2014

Nyhetsflödet torsdag den 28 augusti

 Intern kritik i Israel mot vapenvilan
- Dagens Nyheter - "Tisdagens överenskommelse om vapenvila ses som ett nederlag av vissa politiker i Israel. ”Försvarsmakten måste förbereda sig på nästa omgång”, säger en minister i Israels regering.
Tisdagens överenskommelse om vapenvila ses som ett nederlag av vissa politiker i Israel. ”Försvarsmakten måste förbereda sig på nästa omgång”, säger en minister i Israels regering.
Misstron mot den vapenvila och överenskommelse mellan Israel och de palestinska förhandlarna är stor på många håll i Israel, skriver Jerusalem Post. Omkring hälften av regeringens ledamöter motsatte sig att Israel skulle skriva på, uppger tidningen.
En av kritikerna är bostadsministern Uri Ariel som säger att så länge det finns raketer kvar på Gazaremsan så har man bara kommit halvvägs mot en verklig fred."

”Inte antisemit, men…”
Lukas Berggren i Världen idag - "I dag är det Raoul Wallen­bergs dag. Vi firar dagen i en tid då antisemitismens kyliga vindar åter blåser genom Europa. Vi européer har genom historiens lopp gjort oss skyldiga till både fördomar och fientlighet mot judar. Uttrycken har ofta varit variationer på samma tema.
Skamligt nog är det i det kristna Europa som antisemitismen har tillåtits florera. På 1300-talet anklagades judarna för att ha förgiftat brunnar och fick därmed skulden för att en tredjedel av Europas befolkning dog i pesten. Utan bevis förstås. Under 1800-talet fick tankarna på en judisk världskonspiration fäste. Sions vises protokoll, från 1903, är kanske det mest kända exemplet. Att det var ett falsarium avslöjades bland annat av The Times 1921. Men konspiratörer låter som bekant inte sina falsarier tystas med fakta. Det så kallade protokollet sprids fortfarande och används som näring för tanken på att judarna hotar att undergräva vår civilisation."

Pingst växer
- Tommy Dahlmans blogg - "Pingst växer. Ingenting kunde vara roligare och bättre synkat än att under turnén med ”Arvet efter Pethrus” få rapporter om att Pingströrelsens medlemstal växer med 1000 personer enligt den senaste statistiken. Grattis till alla pastorer som kämpar uthålligt i sina församlingar!
Pingst särdrag har alla förutsättningar att möta de behov som finns i vårt land och på sätt ständigt leva i tillväxt. Det handlar om fokus:
1/ Den personliga omvändelsen som en nödvändighet för frälsningen följt av ett baptistiskt dop som både andligt (den universella församlingen) och juridiskt (den lokala församlingen) införlivar lärjungen i Kristi kropp.
2/ Andedopet förkunnat såsom en särskild upplevelse och manifesterad genom tungotal.
3/ Stark och tydlig tonvikt på eskatologi. Pingst kännetecknas av att alltid predika att vi lever i den sista tiden.
4/ Bibelsynen ska vara konservativ hermeneutik.
Dessa fyra fokusområden är icke förhandlingsbara utan verksamma i varje pingstförsamling."

Hollywood- kjendiser støtter Israel
- Norge idag - "En betydelig skare av Hollywood-kjendiser gav lørdag en offisiell uttalelse til støtte for Israel og mot Hamas' terrorisering av såvel Israel som Gaza.
Nær 200 Hollywoodkjendiser innen film, TV, musikk og generell underholdning har sagt i fra. De ønsker ikke å tråkke palestina-araberne under fot eller rakke ned på dem, men de ønsker å slå fast en gang for alle at Israel har retten på sin side til å forsvare seg – og at Hamas er og forblir en terrororganisasjon."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar