Dagens Nyheter

9 aug. 2014

Nyhetsflödet söndag den 10 augusti

Islam motiverar oss till mer kristen tro!
- Stanely Sjöberg i Webbkyrkan - "Tusentals muslimer söker sig till Jesus och väljer kristen tro. Det berör flera miljoner och det som händer är ett historiskt paradigm. Islam förlorar inflytandet och antalet kristna ökar dramatiskt. Mellersta Österns länder upplever en förnyad kristen folkväckelse. Iran är ett exempel. Men det händer över hela världen, inte minst i afrikanska länder. Islam visar sitt rätta ansikte och människor helt enkelt flyr till Jesus
Kristendomen har nu ett unikt tillfälle också i Europa. Islam kan inte längre förneka sin identitet som svärdets religion. Efter den 11 september 2001 försökte muslimska ledare med stöd av europeisk humanism att bortförklara Islams betydelse för terrorhandlingen. När jag hävdade att massmordet följde de ideal som Koranen ger och Islams historia skildrar, då angreps jag av kyrkoledare och politiker som ville försvara Islam.
Nu vet alla att överallt där Islam har makten, innebär det förtryck och hot om dödsstraff för avvikande åsikter."

Svar på frågor om Israel, judarna, Bibeln m.m.
- Stefan Swärds blogg - "Bakgrunden till ockupationen är sexdagarskriget 1967 då en enad arabvärld med Egypten och Nasser i spetsen hade avsikten att krossa Israel, med stöd av de totalitära kommunisterna i Sovjetunionen bl.a. Israel lyckades dock blixtsnabbt slå ut grannländernas militära styrkor, och resultatet av kriget under sex dagar blev att Israel ockuperade stora områden som hörde till Egypten, Jordanien och Syrien. Från Egypten ockuperade man Gaza och Sinai. Från Syrien Golanhöjderna och från Jordanien Västbanken. Rent militärt hade man kunnat ockupera mycket mer, men det var världsopinionens och USA:s påtryckningar som förmådde Israel att inte gå längre än vad man gjorde.
Israel och Egypten gjorde en fredsuppgörelse 1979, mellan Sadat och Begin. Egypten erkände Israels rätt till existens, och som motprestation släppte Israel ockupationen över Sinai, dock fanns inte Gaza med i uppgörelsen utan Egypten accepterade fortsatt Israels ockupation av Gaza. Med Jordanien råder det också fred genom en uppgörelse 1994, och de har inte gjort anspråk på att få tillbaka hela eller delar av Västbanken. Golanhöjderna är ju mest ett ökenområde men har en stor militärstrategisk betydelse och Israel har inte velat släppa detta område tillbaka till Syrien, i praktiken har Syrien accepterat detta, men det finns inte någon fredsuppgörelse mellan Syrien och Israel, och så länge detta inte existerar är det mycket osannolikt att Israel släpper något av denna ockupation. Sadat blev bannlyst av hela arabvärlden för att han slöt fred med Israel. PLO:s fredsvilja under nittiotalet var också ett stort steg framåt i fredsprocessen."

Den militanta islamismen
- Tommy Dahlmans blogg - "Den militanta islamismen. Det kan inte vara enkelt att vara muslim i Sverige idag. De militanta islamisterna syns just nu överallt där det finns tillgång till medial bevakning. ISIS raseri, Hamas despotism, Al Shabaabs plundringar, Al Qaidas brutalitet, talibanernas nyvunna aptit på terror och jihadförföljelsen av kristna världen över. Vi kan även nämna de islamister från Sverige som åker som jihad–turister till Syrien och grupper ur Hizb ut-Tahrir som strategiskt utbreder sig i Europa...
Sanningen är att Islam har en militant genetik och historia. Den genljuder på jorden idag, högre än på länge. Det innebär inte att alla muslimer lever som Muhammed och hans kalifer levde och agerade på 600-talet. Det betyder heller inte att alla muslimer ska misstänkliggöras eller stigmatiseras eller utsättas för kollektiv skuldbeläggning. Men det innebär däremot att ämnet och problemet med den militanta islamismen inte kan ignoreras vare sig hos muslimerna själva, samhällsdebattörerna eller hos integrationsministern. Att blunda och tiga för fakta vore att vika ner sig för vänsterns oftast meningslösa intolerans-stämplar." 

Johns faster dödades av IS
- Expressen - "En grupp kristna assyrier gömmer sig i cementfabrik i Erbil

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar