Dagens Nyheter

7 aug. 2014

Nyhetsflödet torsdag den 7 augusti

Ulf Ekman vände sin mantel till en lokal pastor och vi fick en samfundsledare
- Tommy Dahlmans blogg - "Ulf Ekman vände sin mantel till en lokal pastor och vi fick en samfundsledare. Europakonferensen i Livets Ord i Uppsala är över för i år. För mig som står djupt i den pingstkarismatiska myllan är just EK det som påminner om den internationella pingströrelsen och som Lewi Pethrus var ett föredöme för, världen över. Det handlar då inte bara om det starka bönebruset och den överlåtna lovsången. Jag talar om förkunnelsen, teologin och de starka profetiska tilltalen. Här behandlades i år ämnet Israel och judarna som en direkt kontrast till den ersättningsteologi som formligen väller in över kristenheten just nu. Även ämnen som Uppenbarelseboken och Jesu tillkommelse predikades i år som ett svar på den enorma nyfikenheten som den sekulära världen visar på prov på. Gör en sökning på Google med sökorden tidens avslutning, Jesu tillkommelse och Harmageddon och du får 3 300 000 träffar. Den enda platsen dessa begrepp verkar vara ointressanta är i kyrkorna ( det finns undantag).
Pastor Joakim Lundqvist predikade på lördagskvällen utifrån temat ”Nystart”. Nytt var emellertid ingenting i innehållet. Det handlade mera om en markering var och hur en protestantisk väckelserörelse definierar sig själv på kartan. Här är Joakim unik. Han signalerar just det som förväntas av en samfundsledare. Riktning, teologisk förankring, tydliga sexual etiska värderingar och en orädsla för att framhålla Israel som den profetiska variabeln som detta land alltid har varit för hela världens samlande pentekostala rörelse."

Bön och välsignelse möjligt vid skolavslutning i kyrkan
- Världen idag - "- Det här förslaget kommer innebära att det blir möjligt att ha med konfessionella inslag i skolan i samband med till exempel skolavslutningar, säger Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund till Världen idag om regeringens förslag till ändrad skollag.
Den springande punkten i diskussionen som förts i många år om skolavslutningarna har att göra just med de konfessionella inslagen, enligt Göran Hägglund.
- Det har hävdats att eftersom skolan är icke-konfessionell så kan det inte vara möjligt med konfessionella inslag till exempel i form av att sjunga psalmer eller att prästen läser välsignelsen över barnen. Men genom att det nu uttryckligen ges utrymme för konfessionella inslag i samband med skolavslutningar så hoppas jag att osäkerheten hos skolledarna ska skingras."
Läs också: Dagens Nyheter - Svenska Dagbladet

Christianity Claims Exclusive Loyalty
- Dr. John Sullivan in FSAOF - "Although not written in direct response to our series on the fragmentation the new female Swedish archbishop Antje Jackelén is causing, Dr. Sullivan's article, No Other Name, begs our attention and reflection on the truth of the Scriptures.
Antje refused to take a position between Jesus and Muhammad’s relevance to the Swedish church during her hearing before the Archbishop's selection board. She was backed by a clear majority of the 324-strong ecclesiastical college."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar