Dagens Nyheter

12 aug. 2014

Nyhetsflödet tisdag den 12 augusti

Vänsterradikaler och Jan Guillou har fel om Israel
- Tommy Dahlmans blogg - "Jan Guillou beskyller Israel för att vara en apartheidstat i var och varannan krönika i tidningen Aftonbladet. Det är vänsterextremisternas direkt felaktiga påståenden om att Israel skulle vara en apartheidstat och ständigt påhejad av vänsterradikalen Jan Guillou som får tillträde till ohämmat många tidningsspalter. Jag tittade igenom ett antal av herr Guillous krönikor om Israel i morse och det var ingen vacker läsning. Han anklagar på ett notoriskt vis Israel för att vara en apartheidstat...
Att anklaga Israel för att vara en apartheidstat i paritet med den tidens Sydafrika är naturligtvis ingenting annat än en grov förolämpning. Israel är en demokratisk rättsstat med folkvälde och jämställdhet inskriven i deras grundlag. Det betyder att alla palestinier som bor i Israel har israeliskt medborgarskap. Cirka tjugo procent av Israels befolkning är palestinier och alla har rösträtt till Knesset, som är namnet på Israels riksdagshus. Där sitter 120 demokratiskt valda ledamöter som representerar nationens olika partier. Flera av dessa politiska partier är arabiska och som i demokratisk anda är med och påverkar Israels utveckling. Både inom kommunpolitiken och inom rättsväsendet, för att nämna ett par områden, kan både judar och araber framföra sina åsikter under rättvis hantering av aktuella ärenden."

Tusentals i manifestation för förföljda kristna
- Sändaren - "”En kristen civilisation håller på att utplånas. Våldet måste stoppas”. Det sa EU-ministern Birgitta Ohlsson när hon i söndags som en av många talade på Medborgarplatsen i en demonstration för de kristna som förföljs och flyr för livet i Irak.
Demonstrationen som samlade tusentals personer arrangerades av "Kommittén för Mellanösterns Kristna", där alla kristna kyrkor i Mellanöstern är representerade. Bland talarna fanns ärkebiskop för syrisk-ortodoxa kyrkan, Benjamin Atas och tillika ordförande för Sveriges kristna råd samt generalsekreterare Karin Wiborn."
Läs också  Kyrkans Tidning 

Rapport från Gaza
- Webb-TV från "Elia Bönearmé"- Lars Enarson rapporterar dagligen från bönecentret vid gränsen till Gaza. Se och hör inslaget HÄR... (5 min)

Media War: Where Are All the Hamas Fighters?
- CBN News - "In all of the disturbing and emotional images coming out of the Gaza fighting, one major issue that no major media outlet asks about is missing: Where are those fighting for Hamas?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar