Dagens Nyheter

24 sep. 2015

Nyhetsflödet fredag den 25 september

Ökande förföljelse mot Indiens kristna
- Världen idag - "Kristna i Indien oroas över angrepp från radikala och våldsamma hindugrupper och över svagt stöd från myndigheterna. Nyligen samlades kristna till en stor protestaktion i New Delhi.
Rapporter om övergrepp mot kristna i Indien kommer regelbundet och situationen har förvärrats sedan hindunationalistiska partiet BJP fick regeringsmakten förra året. Så här skriver Open Doors om Indien i årets World Watch List, där förföljelse mot kristna i världens länder granskas:
"Infiltratörer övervakar kyrkornas arbete och flera delstater har infört anti-konverteringslagar för att hindra församlingsarbetet. Våldet mot kristna ökar dramatiskt, särskilt i de delstater som är styrda av regeringspartiet BJP. Våldsincidenter inträffar dagligen. Kyrkobyggnader förstörs och pastorer och församlingsmedlemmar blir misshandlade och ibland dödade. Konvertiter med hinduisk bakgrund, och icke-traditionella protestantiska grupper, lider allra mest. Hinduer kan attackera religiösa minoriteter utan risk för straff."

Nu är nya Folkbibeln färdig
- Dagen - "Nu är jobbet klart. En ny översättning av Folkbibeln når snart bokhandlarna. ”Det är ett stort uppdrag att förvalta”, säger Tony Larsdal, översättningssamordnare.
Svenska Folkbibeln lanserades första gången 1998 och har sedan dess spritts i över 150 000 exemplar i Sverige.
Om man även räknar med Nya testamentet är siffran en bra bit över en halv miljon.
– Den typiska läsaren är en person som tar Bibeln på allvar. Läsarna är spridda i alla samfund, men jag skulle säga att de är vanligare i de mer konservativa sammanhangen, säger Tony Larsdal på Svenska folkbibeln.
Som exempel nämner han lutheraner på västkusten och medlemmar i frikyrkosamfunden Pingst, Evangeliska frikyrkan, Svenska alliansmissionen och Syrisk-ortodoxa kyrkan."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar