Dagens Nyheter

27 sep. 2015

Nyhetsflödet söndag den 27 september

Sådana predikningar somnar jag inte till
- Alf B. Svensson i Dagen - "Jag har lätt att hålla mig vaken under en predikan som ger svar på de frågor jag brottas med.
Många fascineras av Zlatans talang på fotbollsplanen. Jag blir mer fascinerad när jag lyssnar till någon som kan förmedla ett budskap så att jag inte börjar titta på klockan, tänker på annat, undrar när det är slut eller håller på att somna.
Jag har ingen teologisk utbildning och har inte läst någon bok i konsten att predika. Jag har däremot lyssnat på mer än tusen predikningar. Först nu efter en predikan på en av våra stora konferenser som gick rakt in har jag försökt sätta ord på vad det är för skillnad på en predikan som berör mig och en som jag glömt redan vid kyrkkaffet."

Hillary Clinton för abort genom hela graviditeten
- Världen idag - "Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton vill inte se en federal gräns för aborter vid något skede av graviditeten.
Det var när Hillary Clinton medverkade i CBS program "Face the Nation" som hon fick flera frågor om sin syn på aborter. Bland annat uttalade hon sitt oreserverade stöd för Planned Parenthood som det stormat rejält kring de senaste månaderna.
Flera smyginspelade videofilmer har visat att företrädare för organisationen berättar om hur fosterdelar säljs vidare efter aborter och såväl i senaten som i flera delstater har förslag om att dra in mångmiljonstödet till Planned Parenthood diskuterats.
Enligt Clinton, som tidigare fått pris av organisationen, är dock filmerna missvisande. På frågan om hon stöder en nationell gräns för aborter vid något skede av graviditeten blev svaret nej."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar