Dagens Nyheter

2 sep. 2015

Nyhetsflödet onsdag den 2 september

Om talaren inte är äkta tappar ordet sin genomslagskraft
- Dan Salomonsson i Världen idag - "Och mitt tal och min predikan bestod inte i ord som skulle övertyga genom mänsklig visdom utan genom en bevisning i Ande och kraft.Vi ville inte att er tro skulle bygga på människors visdom utan på Guds kraft. (1 Kor 2:4-5)

När den kristna originalförkunnelsen presenterades var det naturligt att bjuda in till en analys och en kritik av det som sades. Bedömningen begränsades inte bara av vad som blev sagt, utan även personen bakom orden sattes under luppen.

När Paulus redogör för att framställningssättet var rent från manipulativa tekniker säger han att han öppet lägger fram sanningen och ”överlåter i Guds åsyn åt varje människa att själv bedöma mig”.

Även budbäraren sätts under granskning. Det är inte Paulus imponerande CV som var det viktiga. Med en lärdom som gränsade till att han uppfattades som ”galen” var det nära till hands att fokus hamnade på den intellektuella briljansen."

Etik handlar ej om ”underliv”
- Alf Svensson i Dagen - "Det är ni, löpsedelsmakare och skvaller–älskare, som bökar i folks sovrum.
   Ja, kära nån, denna fjantiga kvällstidningsjournalistik! Nu har vi fått oss till dels att Kristdemokraterna alltid sysslat med underlivsfrågor och nu debatterar huruvida partiet ska sluta att syssla med dessa underlivsfrågor eller ej.
   Själv var jag faktiskt ledare för Kristdemokraterna i 31 år. Vi sysslade aldrig med underlivsfrågor, och såvitt jag förstår har detta inte skett på senare tid heller.
   Jo, vi resonerade åtskilliga gånger i partistyrelsen om abortfrågan, men det kan väl ändå inte vara så att journalister är så korkade att de kallar abortfrågan för underlivsfråga?"

 Är alla religioner lika bra?
- Peter Plars i Kyrkans Tidning - "Religionsmöte. Vad skulle Nathan Söderblom tycka om andra religioners sanningsanspråk?
   Fem kyrkliga företrädare från Storkyrkan i Stockholm skriver en artikel i Dagens Nyheter den 19/8 med rubriken ”Vår kyrka måste vara öppen för andra religioner”.  Det är uppenbart att skribenterna anser att alla religioner är likvärdiga som leder till samma lyckliga salighet. De argumenterar för att stötta människor i andra religioner genom att underlätta deras religiösa utövande.
   Rent praktiskt handlar det om att låta islam få tillträde till Svenska kyrkans lokaler och att inleda ”nyfikna och prövande samtal med företrädare för olika religiösa traditoner”. De berättar också att de visar vägen genom att nu i höst ha gudstjänster tillsammans med företrädare för andra religioner.
   Ann-Sofie Dahl, som bland annat är docent i internationell politik, skrev den 2/8 -15 en artikel i Sydsvenskan med rubriken ”Svenska kyrkan har tappat tron på sin egen tro”.  Inte bara inlägget från Storkyrkan visar en sanning i rubriken utan det verkar vara en växande trend i hela den kristna kyrkan i Sverige."


Et Budskap til Kristne Som Opplever Vonde Dager - David Wilkerson Augusti 1998 - Les HER.


A Message for Christians Who Have Bad Days - by David Wilkerson August 1998 - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar