Dagens Nyheter

24 sep. 2015

Nyhetsflödet torsdag den 24 september

Dödshot mot Turkiets kristna när våldet ökar
- Dagen - "Trots hot om att bli halshuggna vill turkiska kristna ledare inte låta sig nedslås.– Vi vägrar låta rädslan styra oss, säger Ihsan Özbek, evangelisk pastor och ledare för de protestantiskt kristna i Turkiet.
Sedan den 27 augusti har hoten haglat över turkiska kristna. Minst 15 kyrkor och samfund har mottagit hot via e-mail, facebook och telefon, skriver World Watch Monitor. Brevskrivarna anklagar kyrkor och kristna för att ”välja en väg som innebär förnekelse av Allah”. Ledare hotas av halshuggning."

Syrienflyktingarna dagens Karl Oskar och Kristina
- Rolf Kassberg i Sändaren - "I höst har alla nyhetsmedia skrivit spaltkilometer om flyktingkatastrofen. Våra tankar går till alla de kvinnor, män och barn som på farliga flyktvägar försöker lämna krig, förtryck och fattigdom.
Bilder på tragedierna av hungrande, förtvivlade och drunknade människor längs Europas gränser kablas ut över världen. Vi i Sverige borde känna igen oss.
Inbördeskriget i det forna Jugoslavien påminner på många sätt om kriget i dagens Syrien. Ofattbara grymheter som resulterar i stora flyktingströmmar.
Under 1990-talet beviljade Sverige uppehållstillstånd till drygt 82 000 flyktingar från det forna Jugoslavien. Sverige kollapsade inte under den bördan. Man kan inte förneka att det tidvis fanns problem,  men sett i backspegeln måste svaret på den  frågan bli ett klart nej."


Frelsesarmeen oppretter midlertidig mottak - OsloBy - Les HER.


It´s Thursday - reflections on Genesis - Howard Webber - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar