Dagens Nyheter

1 sep. 2015

Nyhetsflödet tisdag den 1 september

Någon ser var du är - dygnet runt
- Dagens Nyheter - "Du registreras via mobilen dygnet runt, även när du sover. Uppgifterna lagras i ett halvår.
   DN:s reporter har fått unik tillgång till den centrala databasen för sitt eget abonnemang. För första gången kan DN visa omfattningen av övervakningen.
   Geografisk plats har registrerats över 10.000 gånger under sex månader, i snitt var 25:e minut dygnet runt. Loggningen sker konstant, även när mobilen inte används.
   Du registreras via mobilen dygnet runt, även när du sover. Uppgifterna lagras i ett halvår.
   DN:s reporter har fått unik tillgång till den centrala databasen för sitt eget abonnemang. För första gången kan DN visa omfattningen av övervakningen.
   Geografisk plats har registrerats över 10.000 gånger under sex månader, i snitt var 25:e minut dygnet runt. Loggningen sker konstant, även när mobilen inte används.
   Dagislämning. Hemligt affärs­möte. Var man tillbringar natten.
   Genom uppgifter om var en person har befunnit sig går det att noggrant kartlägga hur han eller hon lever sitt liv."

För att växa behöver vi titta i backspegeln
- Stefan Swärd i Världen idag - "Den svenska frikyrkligheten spretar åt olika håll. Den växte fram från mitten av 1800-talet och framåt som en dynamisk väckelserörelse, med rötter i den svenskkyrkliga lutherska myllan.
Den inomkyrkliga väckelserörelsen organiserades i EFS medan de flesta valde att lämna Svenska kyrkan och organiserade fristående samfund och församlingar, som Svenska missionsförbundet, Baptistsamfundet, metodisterna och Frälsningsarmén. Sedan växte pingströrelsen fram från 1907 och framåt. Örebromissionen, Helgelseförbundet och Alliansmissionen var missionsrörelser som efter hand blev samfund och församlingsrörelser.
Svensk kristenhet har sedan 1950-talet levt i en stagnation och kraftig tillbakagång. Den karismatiska väckelsen på 1970-talet bidrog till att vitalisera, men lyckades inte vända den nedåtgående trenden.
Hur vi ska göra för att hitta fram till ett dynamiskt församlingsliv och en ny växande väckelse- och missionsrörelse råder det olika uppfattningar om."

Alf Svenssons varning för anarki
- Ruben Agnarsson i Inblick - "För tio år sedan intervjuade jag den legendariske KD-profilen Alf Svensson, som uttryckte sorg över de pågående familjeexperimenten i Sverige som han menade var hänsynslösa mot barnen. Bakgrunden var riksdagens beslut om att tillåta adoptioner för samkönade par och beslutet att tillåta insemination för lesbiska kvinnor.
- Som politiker vill jag aldrig en gång i framtiden möta ett barn som frågar mig hur jag kunde medverka till att beröva barnet dess biologiska ursprung, sin mamma och sin pappa. Om denna utveckling fortsätter får vi ett kyligare samhälle. Det vi behöver i Sverige är istället mer av närvärme, sade Alf Svensson när jag träffade honom.
Han var bekymrad över att riksdagen stiftade lagar som bortsåg från barnets önskemål och perspektiv, trots barnrättsorganisationernas högljudda protester."


En bølge av vold mot Jerusalem - Israel Today - Les HER.


Financial Times Calls For Abolishing Cash - Paul Joseph Watson in Prophesy News Watch - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar