Dagens Nyheter

2 nov. 2012

Nyhetsflödet fredag den 2 november

”Mission är kyrkans främsta identitet” 
 - Dagen - "Dokumentet ”Together Towards Life: Mission and Evangelism in Changing Landscapes” håller som bäst på att översättas till svenska. Anna Ljung, representant för Svenska missionsrådet i kommissionen som tagit fram det, sammanfattar innehållet för Dagen."

Länge leve religionsfriheten i Sverige och internationellt
- Världen idag - "I lördags var det Internationella Religions­frihetsdagen då vi hyllar allas rätt att fritt utöva sin tro och religion. Samtidigt måste länder uppmärksammas när de bryter mot religionsfriheten och förföljer och förtrycker människor. Detta gäller såväl i Sverige som i många andra länder, skriver Annelie Enochson (KD), riksdagsledamot från Göteborg."

Tro och vetande?
- Annika Borg i Kristen Opinion - "Vad pågår vid Lunds universitet? Det undrar kristen opinion efter att ha tagit del av kritiken mot forskning om telepati (ja, telepati) som idag levereras från en rad forskare i naturvetenskap. Läs SvD Brännupunkt HÄR.
Bakgrunden är att andra forskare vid universitetet nyligen hävdat att man funnit bevis för telepati. En världssensation i paritet med Cern-rapporten om det skulle vara sant, konstaterar kritikerna, som sedan smular sönder de påstådda resultaten om telepati såväl vad gäller metod, innehåll som statistiska utfall vad gäller slumpmässighet
."

Hägglund: Könet på ­foster bör inte avslöjas
- Dagen - "Samtidigt som danska kvinnor kommer till Sverige för att göra aborter erkänner danska abortnämnden att de har beviljat sena aborter – trots misstankar om att de egentliga abortskälen var fostrets kön.– Det måste ses som ett uttryck för det ultimata kvinnohatet, säger en kvinnlig dansk läkare."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar