Dagens Nyheter

22 nov. 2012

Nyhetsflödet torsdag den 22 november

Hatet mot Israel
- Annika Borg i Kristen Opinion - "Häromkvällen sändes också på SVT:s Aktuellt ett inslag som understödjer dessa tankar och stämningar. Inslaget kontrasterade döda barn, en skadad journalist samt en uppgiven läkare i Gaza med bilder av välmående israeler som sitter och umgås i solen och kisar lite mot himlen. Ett dött barn är ett för mycket. Men någon inom public service måste ta ansvar för de bilder av människor i Israel man sprider. Tror man att de inköpta bilderna speglar verkligheten för människor i Israel, som utsätts för ständig beskjutning?"

Israels rädsla för Hamas är befogad
- Torbjörn Jerlerup på Newsmill - "Alla som har en nolltolerant inställning mot nazism borde ha samma nolltoleranta inställning gentemot Hamas. Nazism är inget man kompromissar med. Inte heller kompsomissar man med Hamas.
Ingen nazistparti idag i Europa innehåller hänvisningar till att man vill utrota alla judar. Ja, inte ens nazisterna i nazityskland på 30-talet skrev någonsin öppet att de ville utrota judarna. Hamas gör det. Därmed går faktiskt Hamas LÄNGRE än alla nazipartier i att öppet förespråka utrotning av judarna
."

Enfald och inte mångfald
- Lukas Berggren i Världen idag - "Den senaste veckan har det pågått ett drev mot Maltas utrikesminister, tillika kandidat till EU-kommissionen, katoliken Tonio Borg. Drivande i kampanjen har varit ateister, hbt-grupper och abortförespråkare.
Orsaken till irritationen är Borgs syn på äktenskap, skilsmässa, abort och homosexualitet. Malta har som land en mycket restriktiv syn i dessa frågor. Tonio Borg har varit politiskt aktiv kristdemokrat under lång tid och har även han en restriktiv syn i frågor som rör familj och sexualitet. Många bedömare menar ändå att han befinner sig någorlunda i mitten, med maltesiska mått mätt. Med svenska mått mätt är han förmodligen mer konservativ än någon nu aktiv politiker. Förbud mot skilsmässor och aborter står inte högt på vår politiska dagordning.
Men Sverige är inte Malta och vice versa. Vi är olika. Och mångfald brukar ju gillas av svenska liberaler. Men den här gången visade det sig att mångfalden inte var lika rolig. Nu blev det lite för mycket mångfald. Eller, fel mångfald skulle man kanske kunna säga. Inte rätt sorts mångfald i alla fall
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar