Dagens Nyheter

3 nov. 2012

Nyhetsflödet lördag den 3 november

Dialog Öholm & Tunehag: Skulle Jesus rösta på Romney eller Obama?
- Mats Tunehags blogg - "Siewert Öholm och jag brukar ofta diskutera politik och mediabevakning. Inte sällan förundras vi  över hur viktiga händelser och uttalanden förbises eller förvrängs av svensk media. Tystnaden i svensk media har varit öronbedövande angående Billy Grahams unika inhopp i det amerikanska presidentvalet. Jag inbjöd Siewert till  ett samtal om detta."

Friskolorna ger bättre resultat
- Expressen - "Ju högre andel friskolor en kommun har desto bättre presterar eleverna.
Det visar en rapport från arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering (IFAU).
– Vi hittade ett positivt samband, säger rapportförfattaren Mikael Lindahl till Svenska Dagbladet
."

Att vara storstadsförsamling idag
- Stefan Swärds blogg - "Den kristna församlingens uppdrag är att vara i världen, men inte av världen. Detta innebär bland annat att vara en aktiv del av vårt samhälle, men samtidigt vara en koloni för Gudsriket. Själva idén att bjuda in andra människor till vår verksamhet i kyrkan är egentligen inte en biblisk idé. Jesus rörde sig ständigt ute bland vanligt folk, där människor möttes. Paulus arbetade på samma sätt när budskapet började spridas runt om i Romarriket. Han gick dit samtalen redan pågick.
För oss kristna i Stockholm är en stor utmaning att vår stad håller på att bli en mångkulturell och globaliserad storstad. Hur är man kyrka i den miljön? Helt olika värderingar, språk, kulturer, livsstilar lever sida vid sida. I samma stad. Rinkeby är något helt annorlunda än Saltsjöbaden som är något helt annorlunda än Södermalm. De som bor i Rinkeby åker aldrig till Saltsjöbaden, och tvärtom. Det finns ingen enhetlig kultur eller värderingar i omvärlden som församlingen kan relatera till. Den moderna globala storstaden blir alltmer fragmentiserad. Människor lever i olika världar i samma stad. Det är en stor utmaning för kristna kyrkan. Hur bygger vi Guds rike i en sådan kontext? Vi är ibland benägna att skapa vår egen isolerade frikyrkokultur, med höga trösklar och stängda dörrar. Den kristna församlingen är istället kallad till att vara en stad på berget, ett ljus i mörkret och ett salt i förruttnelsen: att uttrycka en annorlunda Gudsrikeskultur mitt i omvärldens kultur.
"

Sverdet
- Jostein Nielsen blogg - "I dag er jeg kommet til den siste delen av rustningen, og da vil jeg bruke et par linjer på et interessant aspekt som jeg ikke har nevnt tidligere. Det var med i går også, og det er med som start på dagens vers: 
"Ta imot…Åndens sverd, som er Guds ord." (Ef 6:17)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar