Dagens Nyheter

9 nov. 2012

Nyhetsflödet fredag den 9 november

Våldet mot kristna förtigs av rädsla för islamofobi - Anna Ekström på Newsmill - "Under allhelgonaveckan mördades den sista - eller näst sista - kristna människan som bodde i centrala Homs i Syrien. Mannen var 84 år och vägrade att fly tillsammans med de andra kristna. Han ville inte lämna  sin handikappade son. Sonen är nu försvunnen.
Om "helvetet i Aleppo", en nordligare stad, berättar en präst för den katolska nyhetsbyrån Fides. Enligt prästen skjuter jihadistiska grupper inom oppositionen mot kristnas hem för att tvinga ut människorna.  Ur flera källor framträder en kaotisk, men entydig bild av antikristna motiv bakom en del av våldet i Syrien. Både reportrar och kristna flyktingar vittnar om att det huvudsakligen är islamistiska rebeller som driver ut, torterar och mördar kristna - för att de är kristna. Bilden av Syrien är i sin tur en del av en större bild av antikristen förföljelse i områden där islamismen besitter maktmedel
."


Kristna ledare i USA skeptiska till Obama - Dagen - "Det blev till slut en ganska betryggande seger för Barack Obama. Men enligt Franklin Graham, son till Billy Graham, är valresultatet en katastrof.– USA är på väg mot undergång, säger han till CNN.
Väljarna i delstaterna Maine, Minnesota, Maryland och Washington röstade på tisdagen för att tillåta samkönade äktenskap.
Enligt Franklin Graham innefattar vägen mot undergång bland annat godkännandet av de samkönade äktenskapen.
– Om vi tillåts att vandra den här vägen och i den riktning som den här presidenten vill att vi ska gå tror jag att det innebär fara för oss och den här nationens undergång, sa han.
"


Klar seger för Obama
- Världen idag - "– Och folket sade ja till samkönade äktenskap i flera delstater.
President Barack Obama får ytterligare fyra år vid makten, efter att ha vunnit i nästan samtliga av de avgörande delstaterna över utmanaren Mitt Romney. Flera delstater har nu också för första gången sagt ja till samkönade äktenskap i folkomröstningar
."



Allt som blev kvar - "en svag skugga"
- Åke Hällzon i Hemmets Vän - "I tisdags (30/10) rapporterade SVT:s nyhetsredaktioner att den gamla Pingstkyrkan i Flen nu är färdigrenoverad. Det fattas bara guldfärg på några dörrfoder och inom någon vecka kommer den nya mattan på plats – sedan är förvandlingen till moské slutförd.
I inledningen av inslaget säger reporterrösten: ”Ingenting påminner längre om byggnadens historia, utom på ytterväggen – en svag skugga efter det kors som prydde byggnaden i 70 år, så länge den var Pingstkyrka.” Jag ryser. Vilken bild. En svag skugga av korset. Är det allt som blir kvar av svensk frikyrklighet?
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar