Dagens Nyheter

7 nov. 2012

Nyhetsflödet onsdag den 7 november

 Förvånansvärt onyanserad rapportering
- Lisa Abramowicz i Världen idag - "Efter en Ship to Gaza-kampanj som började i april har nu lasten från detta segdragna PR-spektakel hamnat – i Gaza. Föreningen Ship to Gaza ville inte åta sig varken ägande eller ansvar för lasten när den låg i hamn i Ashdod.  FN-organet UNRWA tar över de prylar som fanns ombord; 2 rullstolar, 20 skolböcker, 5 par kryckor, 48 betongplattor, 40 trästolar, baddräkter, barnskor, fotbollar med mera. Det låter som en lista på en vindsröjning mer än en last över förnödenheter och utgör mindre än en procent av vad som förs in en enda dag till Gaza...
...Det är också märkvärdigt tyst om Hamas regim i Gaza, hur de förtrycker meningsmotståndare, kristna, kvinnor och homosexuella eller att de över huvud taget har en stor skuld i situationen för människorna i Gaza.  Jag kan inte förstå besattheten vid Israels skuld medan Hamas fråntas allt ansvar. Hamas sitter faktiskt med nyckeln till dörren, inte Israel.
"

Förskola särar på flickor och pojkar
- Dagens Nyheter - "En förskola i Skamby på Fyn har övergett den könsneutrala förskolepedagogiken. Tre förmiddagar i veckan experimenterar dagiset med en mer handfast könsuppdelad pedagogik där det sågas, huggs och byggs med pojkarna.
Personalen anser att pojkar klarar koncentration, social förmåga och finmotorik mycket sämre än flickorna vilket leder till sena skolstarter.
"

"Först skall de som är döda i Kristus uppstå"
- Stanley Sjöberg i Hemmets Vän - "Jag är övertygad om att de som är döda och begravda, nu är levande och engagerade i den himmelska härligheten. Vi sörjer inte våra nära och kära som om de hade utslocknat och inte längre finns."

Sturmark avvisar en traditionell form av ateism
- Ulf Jonsson skriver i Signum - "Christer Sturmark, ordförande för förbundet Humanisterna, förklarar i en ny intervju att tron på Gud inte behöver strida mot vetenskapen. Han säger dessutom att gudstron kommer att ha plats i framtidens samhälle. Därmed distanserar han sig från en vanlig, traditionell form av  ateism."

Att ha sex innebär också ansvar
- Rose-Marie Gustafsson i Dagen - "I nyhetssändning i Rapport tidigare i höst sades att vissa kommuner valt att dela ut gratis p-piller till tjejer upp till 25 år, som ett led i att minska tonårsaborterna. I andra kommuner valde man i stället att dela ut kondomer.
Att arbeta mot aborter är viktigt och en kamp som vi aldrig får ge upp. Men problemet med att det blir så många tonårsgraviditeter är inte bristen på förmågan att köpa p-piller eller se till att skydda sig på andra vis, utan på oförmågan att ta ansvar. På oförmågan att inse att sex inte är en rolig, gratis liten lek man kan ägna sig åt och som inte lämnar några spår
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar