Dagens Nyheter

20 nov. 2012

Nyhetsflödet tisdag den 20 november

David Wilkersons tal till Sverige
- Dagen - "Jag fick ett uppseendeväckande budskap från Gud när jag satt på hotellrummet för att förbereda mig inför det här mötet.
Gud sa: ’Jag ligger i strid med den evangeliska kyrkan i Sverige ...’ Gud sa till mig att ’om du vågar framföra budskapet så kommer det att spridas över hela Skandinavien och en stor mängd människor kommer att lyssna uppmärksamt …’
Gud säger till Sveriges kristna: ’Jag kan inte göra allt jag vill med er, eftersom vi är i otakt med varandra. Det beror inte på att ni har fallit i avfällighet eller ondska. Problemet ligger på en annan nivå: Sveriges kristna har gripits av apati och håglöshet …


Israel hjälper Gaza med mat och mediciner
- Världen idag - "Trots 1000 raketer från Gaza och kraftig bombning av israeliska flyg håller Israel gränsen öppen och sänder in mat- och förbrukningsvaror till Gazaremsan.
Samtidigt får patienter från Gaza behandling på israeliska sjukhus och gränsen hålls öppen för utländsk press.
Medan raketerna haglar över södra Israel och Israel svarade med kraftig eldgivning mot raketutskjutningsramper och vapenlager i Gaza, hålls den södra gränsövergången, Kerem Shalom, mellan Israel och Gaza öppen för in- och utgående godstrafik. Hittills i år har 47 761 trailerlaster passerat gränsen till Gaza med mat och andra förnödenheter. Hittills i år har 32 trailerlaster exporterats från Gaza via Israel.
Dessutom levererar Israel kontinuerligt elektricitet och vatten till Gaza.
– Den pågående blockaden av Gaza är ren propaganda. Vi vet hur många personer som befinner sig i området och levererar varor i förhållande till det. Det existerar ingen så kallad "blockad" av Gazaremsan, säger presstalesman Bjørn Herman till norska Dagen.
"

Ship To Gazas ideologi baseras på rasism
- Nima Gholam Ali Pour på Newsmill - "Mellanösterndebattör med magisterexamen i Internationell Migration och Etniska Relationer: Alla de svenska politiker som stödjer Ship To Gaza stödjer konflikt mellan israeler och palestinier istället för att ta på sig en roll som fredsmäklare. Hur kan progressiva politiker stödja en organisation som vägrar protestera mot sharialagar och raketbeskjutningar mot civila områden? Det är bara en av frågorna bakom en diskussion om Ship To Gaza står för kolonial paternalism eller för en progressiv ideologi. I månader har Ship To Gaza protesterat mot en blockad medan civila i södra Israel är under permanent belägring och tjejer och killar i Gaza lever under ett religiöst system som kommer skada de för livet. En saklig analys visar att Ship To Gaza är varken vänster, folklig eller solidarisk."

Some thoughts on officership - Part One
- FSAOF website - "Chosen by her husband, General Shaw Clifton (Retired), this compilation represents writings from almost every phase of Commissioner Helen Clifton's influential service as a Salvation Army officer - including testimonies, personal insights from her prayer journals, and material from her time as World President of Women's Ministries."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar