Dagens Nyheter

4 nov. 2012

Nyhetsflödet söndag den 4 november

Om vikande medlemsantalet i Frälsningsarmén - och hur vi ser på saken
- Frälsningsarméns hemsida - "Vi ska söka ta varje tillfälle att berätta om vad vi gör i dag och om det framtidshopp som finns, trots vikande medlemssiffror. Det är inte siffrorna som är viktiga - det är människorna. Det viktiga för oss är att berätta om Jesus Kristus och att hjälpa människor som har det svårt."

En frälsningsarmé på offensiven
- Nyheter P4 Sjuhärad - "Frälsningsarmén tappar medlemmar så snabbt att hela organisationen är borta om tio år. Men, bilden stämmer inte överallt. I Borås siktar man istället på en storökning av medlemsantalet.
Trots medlemstappet totalt sett blickar Frälsningsarmén i Borås framåt. Man vill starta ett härbärge för hemlösa och vid årsskiftet hoppas man att den öppna förskolan ska öppna.
– Om tio år ska vi vara 140 (medlemmar) har jag bestämt."

 Medlemmar. Mysterier. Möjligheter
- Marie Willermarks blogg - "SVT ville med tydlighet illustrera den utvecklingen genom gårdagens reportage från Falun. Gamla goa människor som känner sig fina i den uniform de haft i 50 år. Jag hedrar dem. De är inte bekymrade över att de inte är moderiktiga och tidsåldersrelevanta. De lägger sin energi på att göra något för de som hamnar vid sidan om i sin kommun. De är inte projektinriktade för en fråga i taget så länge det är kul utan trogna sin frälsare och Herre intill döden.
Det ligger alltså inte i journalistikens intresse att skildra de delar där det finns tillväxt och framgång. Som att kåren i Halmstad ökat med 350% på 8 år. (Tack Peter M för den uppgiften!) Men det tycker naturligtvis jag och vi andra i Frälsningsarmén är relevant
."
Läs också Frälsningsarmén mår bra 

Billy Graham: 'I Never Expected I Would Live This Long'
- Charisma News - "As evangelist Billy Graham prepares to celebrate his 94th birthday on Nov. 7, he has been reflecting on the previous year and preparing for what God has in store for him during his 95th year on the planet.
"I never expected I would live this long, outliving my beloved wife Ruth as well as many friends and loved ones," Mr. Graham said. "I believe God must still have a purpose for keeping me here, and I look forward to seeing what that might be
."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar