Dagens Nyheter

6 nov. 2012

Nyhetsflödet tisdag den 6 november

På tal om Halloween
- Lukas Berggren i Världen idag - "Är Halloween bara en oskyldig, lite kul grej, eller finns det ett bakomliggande budskap? Och vilket budskap är det i så fall som förmedlas genom Halloween? Många kristna föräldrar brottas med frågan i dessa tider. När barnen lägger huvudet på sned och med len, och gärna lite sprucken, röst förkunnar att ”alla kompisar får ju…” är det inte lätt att vara förälder. För vilken förälder vill att ens barn ska vara utanför? Det vill man ju inte medverka till. Och allt marknadsförs ju bara som en plojgrej, så varför inte? Trots att det handlar om att klä ut sina barn till häxor, vampyrer och allehanda mörka varelser är grupptrycket en stark faktor. Det kan vara svårt att stå upp för en annan linje. Sedan är jag övertygad om att det finns många föräldrar som tycker det känns motbjudande att klä ut sina barn till onda varelser. Det känns ju inte helt normalt."

Aptit på Guds ord
- Stefan Swärd i Världen idag - "Bibeltro, bibelläsning och väckelse hör ihop. Andliga förnyelsetider präglas alltid av att vanliga kristna får en förnyad tilltro till och aptit på Bibeln som Guds ord.
Frågan om bibelsyn diskuterades vid en konferens på Örebro missionsskola för en dryg vecka sedan. Det är angeläget att frågan lyfts upp i svensk kristenhet. Vi behöver en förnyelse av både bibeltro, bibelläsning och insikten att Bibelns auktoritet är avgörande för vår efterföljelse av Jesus. En ökad bibelkunskap i våra församlingar är en viktig fråga.
"

Kyrka tar strid mot homoäktenskap
- Dagens Nyheter - "Den franska socialistregeringen slog tillbaka hårt mot katolska kyrkan på söndagen för dess kampanj mot planerna på att legalisera äktenskap mellan människor av samma kön."

Om Carl-Erik Sahlberg
- Johanna Andersson på Kristen Opinion - ”När jag kom till S:ta Clara fanns det en liten skara, kanske trettio deltagare vid en högmässa. Min första veckomässa hade fyra deltagare. Jag fick veta att vad jag gjorde här var S:ta Claras sista chans. En biskop hade till och med föreslagit att kyrkan skulle byggas om till badhus. Vändpunkten kom genom en kvinna från Sydkorea. Hon såg situationen, och hon sade: "Ni ber för lite här." Jag svarade: "Jag kan samla medarbetarna på måndag." Hon sade: "Varför på måndag? Varför inte i morgon?" Jag blev först irriterad, men sedan insåg jag att hon hade rätt. Vi började dagen efter, och sedan har vi fortsatt. Den dagliga bönen på morgonen och eftermiddagen är ryggraden i allt som sker och har skett i S:ta Clara.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar