Dagens Nyheter

8 nov. 2012

Nyhetsflödet torsdag den 8 november

Dubbelmoral om könsaborter
- Göteborgsposten - "I både Storbritannien och USA rapporteras om så kallade könsaborter. I USA har ett lagförslag att kriminalisera detta lagts fram. Vita huset och president Obama var mot förslaget. Chris Smith (rep), konstaterade: ”det är ofattbart för mig att vår Nobelprisvinnande president kan vägra att skydda små flickor mot det våld som könsselektiva aborter innebär”.


"Den andliga världen är verklig"
- Sven Nilsson i Hemmets Vän - "Den senaste tiden har det varit en debatt om huruvida yoga är en religiös praxis eller en neutral metod för avslappning och meditation. Frågan har blivit aktuell därför att en del skolor har infört yoga som ett självklart alternativ för eleverna. Eftersom man i grunden inte räknar med andevärlden som en realitet tror man sig också kunna använda sig av vissa delar av hinduism eller buddism utan att bli påverkad av dess andliga innehåll.
Detta förhållningssätt ser vi mer och mer av även på kristet håll. Det är hög tid att resa upp en större tydlighet på det här området. Många kristna saknar en realistisk förståelse av andlighet som en sfär av inflytande på vårt liv
."

När dogmerna dör lever traditionerna vidare
- Jackie Jakubowski i Dagens Nyheter - "Många västerlänningar bejakar sekulariseringen men håller samtidigt fast vid vissa religiösa traditioner. Hur kan det komma sig? Jackie Jakubowski diskuterar människans behov av tröst och viljan att förstå meningen med existensen."

Större än VM-guldet
- Världen idag - "Världsmästare Alexandra Engen hyllar Jesus som sin Mästare.
Svensk tv-publik fick nyligen veta vem som är viktigast i mountainbikestjärnan Alexandra Engens liv - Jesus Kristus. För mig kändes det helt naturligt att få säga detta, berättar Alexandra i en intervju med Världen idag.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar