Dagens Nyheter

13 nov. 2012

Nyhetsflödet tisdag den 13 november

Röster i tiden om en hållbar framtid
- Marie Willermarks blogg - "Åter igen har jag med stor behållning läst en artikel av Andreas Cervenka (här). Jag skulle vilja definiera hans fårmåga att fånga komplicerade samband i tillgängliga beskrivningar som  en profetröst i tiden. (Bibelns profeter uttalar sig inte endast om det som kommer att ske utan beskriver också hur människans orättfärdiga beteende i nuet utlöser framtidsscenariot. Profeterna gör människor delansvariga. Gud vill inte det onda men förutsäger de oundvikliga konsekvenserna om vi inte vänder om.)"

Sluta inte. Löp linan ut
- Tommy Dahlman i Världen idag - "Sluta inte. Löp linan ut. Envishet och beslutsamhet står oftast överst på pallen – alla kategorier. Det är människor som löper linan ut som lyckas. Med andra ord kan ingenting ersätta ihärdighet."

Hellre kämpa för än kämpa mot
- Vem tänder stjärnorna? - "Jag är inte överdrivet förtjust i att bedriva polemik och behöva ägna massa energi åt att hålla stånd mot diverse angrepp. Jag är mycket mer förtjust i att förkunna och förmedla det glada budskapet - evangeliet. Men ibland blir angreppspolitiken från sådana i den grupp som kallar sig Humanisterna så frekvent att vissa av oss upplever att vi behöver lägga mer energi än vi önskar till att gå till motvärn."

Kampanj mot kristen politiker
- Världen idag - "Han säger nej till abort och anser att äktenskapet är en livslång förening mellan man och kvinna. Därför bedrivs nu en aggressiv kampanj mot Tonio Borg, av Malta nominerad till EU-kommissionär, och av Cecilia Wikström (FP) kallad ”dinosaurie”."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar