Dagens Nyheter

24 nov. 2012

Nyhetsflödet lördag den 24 november

Svenska kyrkan ska verka för palestinskt FN-medlemskap
- Världen idag - "Kyrkomötet gick på Ekumenikutskottets förslag efter en Israeldebatt under tisdagen som visade på djup splittring och starka känslor i frågan. Flera ledamöter ville att kyrkan skulle avstå från att göra utrikespolitiska markeringar. Men kyrkomötet beslöt i dag bland annat att ge kyrkostyrelsen i uppdrag att kräva ett slut på det man kallar den israeliska ockupationen av Västbanken, östra Jerusalem och Gaza." 

Heder åt RUT
- Hemmets Vän - "RUT är inte bara avdrag för hushållsnära tjänster. RUT är också förkortning för Riksdagens Utredningstjänst, som är värd all heder. Expressen och Dagens Nyheter skrev i måndags att RUT vägrade utföra ett uppdrag som Sverigedemokraterna begärt, nämligen en hemlig kartläggning av svenska riksdagsledamöter med dubbelt medborgarskap." (Artikeln är OK, men jag tog med den mest för att jag gillar rubriken)

Odemokratiska liberaler
- Stefan Gustavsson i Världen idag - "Diskussionen om Tonio Borg som EU-kommissionär för hälsofrågor har varit mycket hätsk. Den svenska Europaparlamentarikern Cecilia Wikström har gått i taket och kallat honom för både dinosaurie och mumie. Det väcker en del frågor om vilket sorts offentligt debatt­klimat Cecilia Wikström tycker är lämpligt att odla.
Vad som är värre är de tankefigurer som anas bakom Cecilia Wikströms osande utfall. Så här skriver hon i Aftonbladet (9 nov): ”Som privat­person får herr Borg ha vilka moralkonservativa uppfattningar han vill.” Verkligen generöst! Han får alltså tänka själv och bilda egna uppfattningar – bara han håller dem för sig själv. Den rätten har man också i de flesta diktaturer.
I en demokrati är rättigheterna radikalt annorlunda och mycket vidare än så, vilket en liberal politiker borde vara medveten om. Herr Borg – liksom alla vi andra – har full rätt att, inte bara som privatperson utan också som offentlig person och som politiker, ha vilka moralkonservativa eller moralradikala uppfattningar som helst. Det är själva essensen av att leva i ett öppet och fritt samhälle
."

Some thoughts on officership - Part two
- FSAOF website - "Chosen by her husband, General Shaw Clifton (Retired), this compilation represents writings from almost every phase of Commissioner Helen Clifton's influential service as a Salvation Army officer - including testimonies, personal insights from her prayer journals, and material from her time as World President of Women's Ministries."

Hvor begynner det?
- Jostein Nielsens blogg - "Det handler ikke om meg.
Hensikten med livet mitt er mye større enn min selvrealisering, sjelefred eller lykke. Den er større enn familien min, karrieren eller min villeste drømmer og fantasier."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar