Dagens Nyheter

19 nov. 2012

Nyhetsflödet måndag den 19 november

Tonio Borg och Europas kristna kulturarv kontra svensk sekulärliberal provinsialism

- Bengts blogg - "Maltas tidigare utrikesminister Tonio Borg gjorde ett mycket bra intryck under utfrågningen i Europaparlamentet i tisdags. Mindre bra intryck gjorde några av våra svenska parlamentariker där särskilt Cecilia Wikström skämde ut Sverige.
Jag är helt ense med Alf Svensson om att hon borde be Borg om ursäkt.
Cecilia Wikström och Marita Ulvskog resonerar som om de hade ensamrätt på att representera Europas folk, som om de blir förvånade att det finns andra sätt att tänka och att alla inte delar deras sekulärliberala agenda. Och vissa aftontidningar var inte bättre utan spelade ut hela sitt register av intolerant provinsialism. Sverige är bäst. Malta är… (läs själva ledaren i Aftonbladet).
"

100.000 gick mot homoäktenskap
- Dagens Nyheter - "Över 100.000 fransmän gick på lördagen ut på gator och torg för att säga sitt om enkönade äktenskap. Och det man sade var ”non”. ”Nej till lagförslaget om äktenskap för alla” var ett av budskapen som syntes på plakaten." 

Känner du igen Wilkersons bild av Sverige?
- Dagen - "Roger Larsson, evangelist: -Jag kan se en trend bland unga evangelister, att när vi undervisar om de andliga gåvorna, det som verkar övernaturligt men som är helt naturligt, så finns det en hunger efter det, som att få be för sjuka. De vill inte att tron bara ska vara teori, utan vill ha en andlig strategi. Det har varit mycket kyrkbänkssittande fram till nu, men de unga evangelisterna vill ut utanför kyrkans väggar. Det är så roligt att se vad som händer nu, och jag har en stor förväntan inför framtiden."

Censur i godhetens namn - Kristers blogg citerar Rowan Atkinson (mer känd som Mr Bean) - "Jag är inte intolerant" säger många människor. Säger många högt utbildade, liberala personer med len röst. "Jag är bara intolerant mot intolerans." Och människor tenderar att nicka klokt och säga "Oh ja, visa ord". Och ändå, om man tänker djupare på detta odiskutabla påstående i mer än 5 sekunder, så inser man att vad man förespråkar är att man ersätter en slags intolerans med en annan. Vilket för mig inte representerar något framsteg alls."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar