Dagens Nyheter

17 nov. 2012

Nyhetsflödet lördag den 17 november

Viktigt stå fria även i framtiden
- Åke Hällzon i Hemmets Vän - "Själva tanken med en kristen församling är i grunden att var och en bidrar efter förmåga och ger till dem som behöver. Inte att politiker ska kasta pengar på det som i stunden råkar vara rätt och korrekt."

”Wikström borde be Borg om ursäkt”
- Världen idag - "– Det är generande att Cecilia Wikström fäller den typen av uttalande innan hon ens hört Borg tala. Kommentaren, att hon tycker synd om hans fru, borde kräva en ursäkt.
Alf Svensson, tidigare KD-ledare, numera Europa­parla­mentariker, är inte imponerad av den svenska FP-politikerns korståg mot Tonio Borg, som av Malta nominerats till EU-kommissionär med ansvar för miljö, hälsa och livsmedelssäkerhet. Det var i tisdags som han nagelfors i en tre timmar lång utskottsutfrågning, men i flera dagar innan dess hade Cecilia Wikström, sedan 2009 Europaparlamentariker och tidigare bland annat präst i Svenska kyrkan, avlossat den ena tunga verbala salvan efter den andra mot Tonio Borg, som hon bland annat kallade "dinosaurie"
. "

De tre farligaste orden
- Johanna Andersson i Kristen Opinion - "It's a girl, sägs vara världens farligaste ord. Kriget mot kvinnorna har utökats till ett krig mot flickorna, också. "It's a girl" är också namnet på en film som har premiär om några veckor. Den väcker en rad frågor om etik, jämställdhet och människosyn. Det vore synd om den allmänna rädslan för att stämplas som  abortmotståndare gör att denna fråga kommer att tigas ihjäl."

Mangler jeg noe?
- Jostein Nielsens blogg - "Det nærmer seg jul, og jeg vet at barn og barnebarn kommer til å spørre om jeg ønsker meg noe. Det er like vanskelig hvert år, for jeg har alt jeg trenger – og det beste de kan gi meg, er tid sammen med dem.
Jeg mangler ikke noe, men jeg ”mangler” noen
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar