Dagens Nyheter

16 nov. 2012

Nyhetsflödet fredagen den 16 november

Har David Wilkersons profetior slagit in?
- Dagen - "I tre delar granskar Dagen David Wilkersons uppmärksammade bok "Synen" från 1974 som skakade om en stor del av kristenheten."

Antisemitismen i Malmö
- Jackie Jakubowski i Kyrkans Tidning - "I ett försök att skapa en politiskt korrekt symmetri, där judar och muslimer är lika goda kålsupare och samtidigt offer för den andra sidans hat, har föreståndaren för Malmö stads dialogforum i tidningsintervjuer förklarat det inträffade med att ”det finns spänningar och etniska och religiösa motsättningar mellan olika grupper i staden”.
Men det är en falsk bild. Ingen muslim i Malmö har någonsin behövt känna sig hotad av den allt mer åldrande och krympande judiska befolkningsgruppen i staden – medan i stort samtliga antijudiska attacker och hot de senaste åren kommer från muslimskt håll.
"

 Möte med en gudsmänniska
- Stansley Sjöberg i Hemmets Vän - "Algot Niklasson talade sakta och påminde i röstläget om när Frank Mangs förr ville säga något viktigt i enskilda samtal. ”Det som kommer nu är något större”… så var han tyst, nästan frånvarande. ”Det blir en ännu större väckelsetid”, förklarade han."

En salig samling sångerskor stöttar Frälsningsarmén
- Warner Music Sweden - "På albumet ”Det kunde lika gärna varit jag – en salig samling sångerskor #1” samlas några av Sveriges mest hyllade sångerskor för att ge sitt bidrag till Frälsningsarméns sociala verksamhet. En stor del av intäkterna av försäljningen kommer att gå till hjälp för hemlösa och andra underbemedlade i Frälsningsarméns omfattande arbete. Albumet släpps 3 december."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar