Dagens Nyheter

23 nov. 2012

Nyhetsflödet fredagen den 23 november

"Hamas offrar sin egen civilbefolkning"
- Världen idag - "Samtidigt som konflikten fortgår ökar ansträngningarna på båda sidor för att lyfta fram sitt perspektiv av det som sker. Ambassadör Isaac Bachman påpekar på Svenska dagbladet Brännpunkt på onsdagen att det under ett decennium fallit 13 000 raketer över Israel från Gazaremsan. Ingen stat skulle ha visat större återhållsamhet än vad Israel gjort men till slut måste man ändå agera för att skydda sin befolkning, skriver han. ”Terrorns pris är oerhört högt för Israels civila, som förvägras den elementära rätten till ett normalt liv i trygghet.

Invektiv i stället för argument
- Anna Maria Hodacs i Signum - "De numera välbekanta invektiven ”dinosaurie, mumie, homofob” som Cecilia Wikström häromdagen yttrade i en starkt känsloladdad Youtube-intervju om den tilltänkte EU-kommissionären Tonio Borg från Malta, vittnar mest om att när argumenten tryter får man lov att höja rösten...
...Att låtsas som om det inte finns reflekterande medborgare i alla medlemsländerna och på annat håll i världen, som inte delar Cecila Wikströms uppfattning, är att som strutsen sticka huvudet i sanden. Låt oss få framföra välgrundade argument i stället för att höja rösten. Det är snarare ett tecken på bakåtsträvande att inte vilja tala om dessa sakfrågor: invektiv i stället för argument.
"

Kyrkomötet sprider hatpropaganda
- ANNIKA BORG OCH JOHANNA ANDERSSON i Kristen Opinion - "KRISTEN OPINION citerar och kommenterar nedan ur det KAIROS-dokument som Svenska kyrkans kyrkomöte nu beslutat att sända ut till alla sina ledamöter. Kyrkomötet har vidare beslutat kring en rad punkter om konflikterna i Mellanöstern som KRISTEN OPINION menar understödjer polariseringar och hat. KRISTEN OPINION anser inte att en kyrka kan ta politisk ställning genom majoritetsbeslut i en sådan komplex utrikespolitisk fråga.
Vi anser att KAIROS-dokumentet är ensidigt, fördomsfullt mot judar och Israel och helt saknar olika perspektiv.
"

Yoga och kristendom
- Livet  -"Leif Nummela, chefredaktör på tidningen Uusi Tie, skriver i sin ledare (42/2012) att yoga är hinduism och att kristendom och yoga inte går att kombinera. Han hänvisar till en artikel i Hinduism Today, där det kommer fram att yoga har sina rötter i hinduismen, inte tvärtom.  Sannyasin Arumugaswami, chefredaktör på Hinduism Today, säger att yogan är hinduismens själ."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar