Dagens Nyheter

26 dec. 2012

Nyhetsflödet Annandag jul

När julefriden sprider sig
- Marie Willermark på FA:s hemsida - "Guds fred och frid är inte frånvaron av yttre störande eller oroande moment. Guds frid, julefriden är närvaron av Guds härlighet, av Guds glädje, av Guds liv i våra liv. Den himmelska hären som prisade Gud angav fridens ordning. "Ära i höjden åt Gud och på jorden fred [hans välbehag] åt dem han har utvalt".
Det finns en ordning. Något kommer först och något annat följer. Som den ordning Jesus flera år senare kom att förkunna. "Sök först hans rike och hans rättfärdighet , så skall ni få allt det andra också." Det går alltså inte att vända på ordningen. Man kan inte be om friden först och sedan som ett kvitto betala Gud med att ge honom äran för det.
"

Gör upp med tystnadens kultur
- Barbro Matzols i Kyrkans Tidning - "Samtalsklimatet i Svenska kyrkan måste repareras. Annars riskeras både förtroende och trovärdighet. Det har inte kyrkan råd med.
Nyligen kom en illavarslande rapport från Brottsförebyggande rådet (BRÅ). Den visar att under förra året utsattes mer än var tredje politiker i kommuner, landsting, regioner och riksdag för hot, våld och trakasserier. Det har fått till följd att politiker byter eller lämnar uppdrag på grund av utsatthet eller oro inför hot, andra brott eller annan obehaglig handling
."

Julevangeliets dramatik – aktuellt just nu i vår tid!
- Stanley Sjöberg i Webbkyrkan - "Kejsaren Augustus ville global diktatur! Judarna var utsatt för politiskt och socialt förtryck. Josef tog med sig Maria till ”Davids stad” som är Betlehem. Kung David upprättade Israel till en storhetstid. När Jesus föddes var det herdar som först fick budet. Det var så det började när herdepojken David gick emot jätten Goliat. Så ska också i vår tid Israel övervinna hotet från grannfolk som hånar, förnedrar och beskriver hur Israel ska utplånas, judarna ska utrotas. Det blir tvärtom! Israel tillhör framtiden!
Så ska också den kristna församlingen övervinna nyateismens hån och Islams idé att förkväva kristen tro i Europa. Istället kommer kristendomens innersta budskap att omfattas av hela mänskligheten
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar