Dagens Nyheter

18 dec. 2012

Nyhetsflödet tisdag den 18 december

Att behålla vår frimodighet
- Marcus Birro i Världen idag - "Det är lätt att göra avkall på frimodigheten. Det är enkelt att bli en tapetblomma, försvinna in i mängden, rätta sig i alla andras led, hålla tyst, inte ställa till det. Det är enkelt att stå stum och le överslätande fast man kokar inuti.
En morgon på förskolan stod jag tillsammans med en annan pappa i kapprummet och hjälpte Milo av med de tunga vinterkläderna. På väggen satt ett anslag som personalen satt upp. Det handlade om att förskolan börjat tala om julen med barnen och att vi föräldrar gärna fick berätta för barnen om när Maria födde Jesus eller, som det stod, "en annan söt liten saga."
Det där är faktiskt en tro och verklighet för miljarder människor, sade pappan till mig, för många människor är det ingen saga alls.
Jag kom av mig lite eftersom även jag ibland döljer den frimodighet jag själv värdesätter så högt
."

Schweiz skickar Frälsningsarmén till schlager-EM
- Nyheter P4 Malmöhus - "På lördagen segrade det sex personer starka bandet i den schweiziska uttagningen, med låten ”You and me”. Åldersskillnaden är extremt stor mellan medlemmarna, den yngsta (sångerskan Sarah Breiter) är 20 år och den äldsta 94 år (kontrabasisten Emil Ramsauer).
Tanken med att delta i tävlingen var från Frälsningsarméns sida att spela in pengar till välgörande ändamål. Låten är gjord av professionella hitmakare på musikbolaget Hitmill.
– Vi ville göra det för att vi älskar utmaningar och i andra hand för att få in en ny låt i julrepertoaren, säger Martin Künzi, projektledare på Frälsningarmén i Schweiz, i ett pressmeddelande
."

Bön med EU-politiker
- Stanley Sjöberg i Hemmets Vän - "Herman Van Rompuy är Europarådets president. Det är han som är ordförande när EU-ländernas statsministrar sammanträder. Där fattas beslut som gäller långsiktiga mål och ekonomisk stabilitet.
Onsdagen den 4 december var det bönemöte i EU-parlamentet och då talade han öppenhjärtigt om sin gemenskap med Jesus. Det var genom Kristdemokraternas EU-parlamentariker Alf Svensson som jag var inbjuden att få vara med i det som kallas ”European Prayer Breakfast”. Ett frukostbönemöte som med sin form är mest känt från hur USA:s president sedan många år inbjuder till en sådan samling en gång varje år. Nu hade mer än två hundra politiska ledare från olika länder i Europa samlats, med några representanter också från USA
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar