Dagens Nyheter

4 dec. 2012

Nyhetsflödet tisdag den 4 december

Profeten Jona - en förebild
- Stanley Sjöberg i Hemmets Vän - "Jona bok handlar om hur Gud råder över stormvinden och livet i havet, hur Jona som borde ha varit död, kom till Nineve som om han hade uppstått från de döda, hur han påverkade en hel stad, fick se ett träd växa upp snabbt som en skapelsehandling, men sedan vissna lika snabbt. Allt påminner om Jesus!
Jesus talade om Jona som en profetisk förebild, men själv manifesterade Jesus tydligt att Han är Gudomlig. Han stillade stormen, vågorna lade sig på hans befallning, fiskarna samlades i näten, döda uppväcktes, skapelseunder skedde när Jesus tog fem bröd och två fiskar som skapades ur hans händer
."

 Konfessionell när det passar
. Roland Poirier Martinsson i Världen idag - "Den svenska skolan är konfessionell. När det gäller tillväxt, exempelvis, står två olika trosföreställningar mot varandra i samhället, där den ena säger att det är moraliskt förkastligt och en synd att utnyttja naturens resurser för högre mänsklig standard, medan den andra förespråkar människans herravälde över skapelsen och hennes rätt att manipulera den för sitt syfte.
Vi som haft barn i den svenska skolan under senare år vet att den uppfostrar barnen att tycka illa om den livsstil som tagit oss från dragiga jordkulor till ombonade och uppvärmda hus. Det finns ingen erfarenhet som talar för den reaktionära romantiken som säger att våra liv kommer att bli bättre om vi slutar konsumera, sådana påståenden grundar sig enbart i någon sorts uppenbarelse.
Kan jag vägra skicka mina barn till den skolan?
Eller ta detta med sexualundervisningen. Från tretton års ålder pådyvlas våra barn en syn på sexualiteten som grundar sig i en människosyn som är extremt ideologiskt motiverad. Tanken är att det finns en oundviklighet i att barn är sexuellt aktiva och att det bästa sättet för dem att hantera saken är ymnig exponering för tekniker och praktiker. Att avhållsamhet och avskärmning skulle kunna vara en lämplig uppfostringsmetod för 13-åringarna avfärdas med hänvisning till uppenbarad övertygelse om vad som är rätt.
Kan jag vägra skicka mina barn till den skolan?
"

Kina på väg att få världens största kristna befolkning
- Katolskt Magasin - "I samband med en boklancering på universitetet Gregoriana i Rom på fredagen sade Harvey Cox, framstående teolog vid Harvard Divinity Schoool i USA, att Kina kommer att ha den största kristna befolkningen i världen inom tjugo år."

Kirkegjengere har bedre helse
- Norge idag - "Kirkegjengere er mindre deprimerte enn de som ikke går i kirken. Det er et av funnene i cand. theol. Torgeir Sørensens doktoravhandling. Fredag forsvarer han sin avhandling på Menighetsfakultetet. Et annet funn Sørensen har gjort, er at de som går ofte i kirken har lavere blodtrykk enn de som ikke går så ofte."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar