Dagens Nyheter

30 dec. 2012

Nyhetsflödet söndag den 30 december

Pussy Riot-medlem: "Vi är ledsna om vi sårat kristna"
- Dagen - "Det ryska punkbandets utspel i en ortodox katedral upplevdes som respektlöst av många. Det var inte meningen att såra kristna, menar Jekaterina Samutsevitj, den enda av medlemmarna som gått fri och som själv är med i kyrkan."

Religionsfobin i Humanisterna breder ut sig
- Unga humanister på Newsmill - "Tyvärr ser vi allt oftare att Humanisterna drivs av en religionsfobi, där många företrädare i debattartiklar och andra kommentarer visar upp en dogmatisk ateism. Denna dogmatism, som hävdar tolkningsföreträde, är lika illa som den religiösa dogmatism som man kritiserar. Den som vill vara ett alternativ, måste också vara annorlunda."

Det handler om Livet
- Jostein Nielsens blogg - "Gud har gitt meg noe å gi videre. Da jeg ble en troende, ble jeg også Guds budbærer. Johannes sier at: ”Den som tror på Guds Sønn, har vitnesbyrdet i sitt indre.” (1 Joh 5:10a). Det merkes om et vitnesbyrd er oppriktig og kommer fra hjertet: "Med et oppriktig sinn, ja, sendt av Gud og for Guds ansikt taler vi i Kristus", var Paulus sin måte å uttrykk det på (2 Kor 2:17b)."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar