Dagens Nyheter

21 dec. 2012

Nyhetsflödet fredag den 21 december

 Kyrkans profetiska röst
- Kyrkliga ting - "Kyrkans profetiska röst är inte kyrkans diakonala arbete, som ofta påstås. Den profetiska rösten är inte politisk tillämpning av kyrkliga "värderingar", som ibland påstås. Kyrkans profetiska röst är inte riktad utåt, från kyrkan. Den profetiska rösten är riktad inåt, mot och till kyrkan. Den profetiska rösten är den röst som driven av Guds heliga Ande ifrågasätter kyrkan själv. Den profetiska rösten utmanar kyrkan att på nytt ta ut riktningen i sitt blivande. Den profetiska rösten vill korrigera kyrkans riktning, så att kyrkan och kyrkans folk i sitt blivande är riktade mot Gud i första hand. Det var uppgiften som Johannes och den gamla tidens profeter hade. Någon annan form av profetisk röst finns inte."

En armé i Guds namn
- Dahlströms kåseri i Ystads Allehanda - "Jag fick en riktigt fin julhälsning från Karin Tourn, som är kår­ledare för Frälsningsarmén i Ystad. Hon berättade att deras Café Oasen, som bjuder på frukost, har öppet måndag till fredag, på onsdagar är det sopplunch och på fredag­ar lättare lunch. Hon berättar också att deras julinsamling ”Håll grytan kokande” är på stan torsdag, fredag och lördag denna vecka. Bara så ni vet.
Till sist ber hon Gud välsigna mig och önskar God Jul. Det var länge sedan, om det överhuvudtaget har hänt, att någon ber om att jag ska bli välsignad. Som ni vet är jag inte särskilt religiös av mig men de orden satte sig i mitt hjärta. Och det kan ju vara så att det behövs.
"

Norsk bibel säljer mer än erotisk succébok
- Dagens Nyheter - "Årets succébok kommer som en överraskning från grannlandet i väst som är vida känt för kyrkbränningar och djävulsdyrkande black metal-band.
Bland titlar från populära författare som EL James och Jo Nesbö hamnar nämligen Bibeln på bästsäljarlistan för 2012, rapporterar The Guardian.
"

Arrangerer kirkelig bryllup uten kristent innhold
- Norske Dagen - "Dersom ønsket om å gifte seg i en kirke kolliderer med ønsket om en kristenfri vielse, finnes det nå råd i Danmark. Privatpersonen Erik Frodelund har kjøpt en tidligere evangelisk-luthersk frikirke på Langeland i Danmark.
Frodelund har skrevet under på at bygget ikke skal brukes til religiøse tilstelninger, og sier selv at kirken nå har blitt en såkalt kulturkirke. Han har en klar forretningsidé på hvordan han vil utnytte kirkerommet.
– Jeg har en borgerlig kirke, som ikke kan brukes til religiøse handlinger. Jeg tenker den kan være en fin ramme for en borgerlig vielse, sier Erik Frodelund til Kristeligt Dagblad.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar