Dagens Nyheter

25 dec. 2012

Nyhetsflödet juldagen, tisdagen den 25 december

Kyrkan lockar fler än fotboll och bio
- Dagen - "Människor har många olika motiv för att gå på gudstjänst, och även om Sverige är ett av världens mest sekulariserade länder är kyrkan fortfarande en av de viktigaste mötesplatserna i samhället. Det är fortfarande fler som vill gå på gudstjänst än på fotboll, och fler som besöker Svenska kyrkan under ett år än som går på biograf. Det finns tomma kyrkor, men också de som måste ha flera gudstjänster under söndagen för att trycket är så stort."


Risk för överlevnad?
- Lukas Berggren i Världen idag - "I dag sprids nyheten om att aborterade foster på förlossningskliniken i Århus, Danmark, lever vid 16 procent av de sena aborterna. I artikeln står det så här: "Landsforeningen Spædbarnsdød i Danmark vill nu att föräldrar ska kunna välja en så kallad kaliumspruta före aborten vilken får fostrets hjärta att stanna och det ska garantera att några tecken på liv inte uppvisas efter aborten.
- Vi tycker att föräldrar ska kunna göra ett val där de informeras om risken för att fostret trots aborten föds levande, och om vilka möjligheterna som finns för att det inte ska ske, säger Michael Esmann vid organisationen enligt Kristeligt dagblad."

Föräldrar ska informeras om ”risken för att fostret trots aborten föds levande”. En kaliumspruta före aborten ska få det ofödda barnets hjärta att stanna och ”garantera att några tecken på liv inte uppvisas efter aborten”. Risk för liv. Garantera att det inte finns livstecken."

Originellt om svensk identitet
- ANNA MARIA HODACS i Signum - "Den som missade Tomas Bryttings Tankar för dagen den 19 december i radions P1 kan gå in och lyssna på några intressanta reflektioner om ”svensk identitet”. Den främlingsfientlighet som tycks följa på den djupa ekonomiska krisen som mer eller mindre råder i hela Europa befrämjar (nu som på 1930-talet) ultranationalistiska idéer som måste bekämpas på allvar. Den tydliga antisemitismen i Ungern och på närmare håll i Malmö liksom Sverigedemokraternas 10 procent i en av de senaste väljarbarometrarna kan och får inte ignoreras."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar