Dagens Nyheter

31 dec. 2012

Nyhetsflödet Nyårsafton

Extremister hindrade julfirande
- Katolskt Magasin - "I Bekasi i Indonesien har omkring 200 radikala muslimer förhindrat de kristnas julgudstjänst med våld. Demonstranterna angrep de kristna på Juldagen med ruttna ägg, gödsel och påsar med urin, uppger människorättsorganisationen Human Rights Watch (HRW)."

Tänk på balterna i jul
- Annika Ahlefelt i Sändaren - "Barn som inte går i skolan för att de saknar skor. Barn som tigger på gatorna. Familjer utan annat att äta än överbliven potatis de hittat i åkrarna innan snön kom.
Nej, det är inte en skildring från 1800-talets fattigsverige. Det här är dagens Litauen.
"

Lutherska kyrkan diskuterar yoga
- Livet (Finland) - "I oktober ordnade Helsingfors stift ett seminarium där experter diskuterade vad yoga är och om man kan ta den i bruk också inom den lutherska kyrkan.
Leif Nummela, chefredaktör på tidningen Uusi Tie, skriver i sin ledare (42/2012) att yoga är hinduism och att kristendom och yoga inte går att kombinera. Han hänvisar till en artikel i Hinduism Today, där det kommer fram att yoga har sina rötter i hinduismen, inte tvärtom.  Sannyasin Arumugaswami, chefredaktör på Hinduism Today, säger att yogan är hinduismens själ
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar