Dagens Nyheter

17 dec. 2012

Nyhetsflödet måndag den 17 december

Frälsningsarmén till schlager-EM - Svenska Dagbladet - "Schweiz tar hjälp från ovan i schlager-EM. Landet har valt att skicka delar av Frälsningsarmén till tävlingen i Malmö.
På lördagen segrade det sex personer starka bandet i den schweiziska uttagningen, med låten ”You and me”. Åldersskillnaden är extremt stor mellan medlemmarna, den yngsta (sångerskan Sarah Breiter) är 20 år och den äldsta 94 år (kontrabasisten Emil Ramsauer)
."


Politiserad julkrubba
- Kristen opinion - "Nu är också julkrubban politiserad. Biskopen i Lund utgår i sin julhälsning från en krubba hon köpt i Betlehem. Det är en modern krubba där den israeliska muren skär av några av krubbans figurer från Jesusbarnet.
I biskopens julhälsning används budskapet om ett barn som föds rakt in i en värld av konflikter för att göra (parti)politiska ställningstaganden. Mellanösternkonflikten hamnar mitt i julevangeliet, muren blir centrum istället för Jesusbarnet
."

Aborterede fostre med hjerteslag får cpr-numre
- Kristeligt Dagblad - "Hvornår er et foster juridisk set et barn? Ifølge lovgivningen på området er et foster, der viser livstegn som eksempelvis vejrtrækning eller hjerteslag efter en abort, et levendefødt barn, som skal have både cpr-nummer og begravelse, samtidig med at der udløses ret til en barsel til forældrene. Og det gælder, selvom der er tale om en selvvalgt provokeret abort. Det står i Sundhedsstyrelsens vejledning fra 2005, der også understreger, at der er ”hjælpepligt” i forhold til døende fostre."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar