Dagens Nyheter

6 dec. 2012

Nyhetsflödet torsdag den 6 december

”Vi kristna behöver ryta i lite mer”
- Joakim Lundqvist i Dagen - "Skolans elever brottas med allt från mobbning, utanförskap till allehanda tonårsproblem - varför är skolan då så rädd för det kristna kärleksbudskapet att man inte vill gå till kyrkan vid advent? Den frågan ställer sig Ny Generations ordförande Joakim Lundqvist i samband med Dagens adventsupprop. När ungdomar startar upp kristna skolgrupper möter de majoriteten av gångerna en öppen och förstående attityd från skolans håll och samarbetet med rektorer har för det mesta varit gott."

Vad skadar egentligen äktenskapet?
- Bengt Malmgrens blogg - "En vanlig argumentation mot könsneutrala äktenskap är att samhället inte bör understödja det, eftersom det underminerar betydelsen av det ursprungliga naturliga äktenskapet som innefattar kvinna och man och alla de barn som blir till genom deras äktenskapliga förening. Själv stödjer jag helt och fullt den katolska synen på äktenskapet, som man menar inte är religiös i grunden, utan allmänmänsklig och grundad i naturrätten.
De kristna remissvaren till äktenskapsutredningen som föregick att Sverige införde könsneutrala äktenskap, inkl det som kom från Katolska kyrkan och Sveriges kristna råd tog fasta på detta och menade att en allians mellan två personer av samma kön inte i något avseende kan betraktas som ett äktenskap. Om staten vill ge ett lagsstadgat socialekonomiskt skydd åt sådana relationer (vilket van vara behjärtansvärt ur social trygghetssynpunkt) bör det betecknas som något annat än äktenskap
."

Bibelsynen formar trons framtid
- Stefan Swärd i Världen idag - "Den debatt om bibelsyn som pågår för närvarande är sund och nödvändig. Frågan om vad Bibeln säger och dess auktoritet behöver förnyas ständigt. Det räcker inte med en korrekt bibelsyn, vi behöver också skapa en församlingsmiljö där hungern efter Guds ord får näring. Vi kristna behöver en konstant uppmuntran att studera och läsa Bibeln.
Bibeln präglas av en annan världsbild, ett annat paradigm än vad som präglar vårt samhälle för övrigt. Det beror inte bara på att bibeltexterna är flera tusen år gamla. Det beror framför ­allt på att Bibeln gör anspråk på att vara Guds ord, Guds tilltal och uppenbarelse till mänskligheten. Uppenbarelsen av Gud, och Guds ingripande i mänsklighetens historia, är utgångspunkten i bibeltexterna.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar