Dagens Nyheter

3 dec. 2012

Nyhetsflödet måndag den 3 december

Adventstjärnans 100-årsjubileum
- Berit Simonsen i Världen idag - "År 1912 kommer den första Adventsstjärnan till Sverige.
Det var en kvinna som flyttade från den lilla staden Herrnhut i Tyskland till Lund, som hade med sig den i bagaget. Tillsammans med en väninna verkade hon sedan för att sprida Adventsstjärnan i vårt land.
Den lilla tyska byn "Herrnhut" – namnet betyder "under Herrens beskydd"– blev en tillflykt för förföljda kristna på 1700-talet. Kristna förföljdes faktiskt då också.
Men från byn som fick namnet "Under Herrens beskydd" spred sig väckelse ut i Europa och vidare ut i världen. Mitt under förföljelsen sändes många missionärer ut från Herrnhut.
Missionsivern var brinnande och martyriet en realistisk möjlighet som man räknade med
."

Abort måste kunna ses på olika sätt 
- Jacob Rudolfsson i Svenska Dagbladet, slutreplik om Tonio Borg- "I min artikel diskuterar jag varken vilken abortpolitik eller äktenskapslagstiftning som är bäst. Det har Mattias Irving, vid Seglora Smedja, rätt i i sitt alarmistiska svar till mig på Brännpunkt 27/11. Det var heller inte argumenten för och emot ståndpunkterna i dessa frågor som låg i centrum när diskussionen om Tonio Borg bröt ut. I centrum stod frågan om Borgs kompetens som folkhälsokommissionär. Tyvärr utmynnade det i personangrepp mot honom.
Irving skriver att Borgs åsikter är ”i praktiken en krigsförklaring mot de mänskliga rättigheterna”. Att just en människorättsdiskussion som rör en grupp som enligt många inte får sina rättigheter tillgodosedda – de ofödda barnen – döms ut på förhand, borde oroa alla som värnar de mänskliga rättigheterna. Här borde Irving studera de mänskliga rättigheterna närmare, då abort inte ingår i dem. Det gör däremot rätten till liv
."

 Höjd FN-status för Palestina kan ses som belöning för krig
- Tuve Skånberg m.fl. på Newsmill - "Sverige bör rösta nej till höjd FN-status för Palestina, bland annat eftersom det skulle uppfattas som en belöning för det krig som nyligen genomförts mot den israeliska civilbefolkningen.Det senaste kriget i Gaza startade genom en kraftigt upptrappad beskjutning från palestinska grupper i Gaza. Över 120 raketer, en del upp till ett ton tunga med en räckvidd på sju mil, sköts in i Israel. Målen för raketerna var inte israelisk militär, utan som alltid civilbefolkningen."

Raske rolleskift
- Jostein Nielsen Blogg - "Grunnen til at jeg husker en bestemt dag som korpsleder i Templet, er ikke at det som skjedde var uvanlig, men reaksjonen til et forbauset vitne. En stor gruppe skulle leie lokalet. ”Per” var ansvarlig for gruppen. Jeg hilste på ham og hadde deretter alles oppmerksomhet da jeg ønsket dem velkommen i Templets storstue. Etter en kort stund fikk jeg melding om at et av toalettene var gått tett. Det var umulig å få hjelp raskt nok, så jeg gikk ned og staket de tette rørene selv. Mens jeg holdt på, dukket Per opp. Han ristet oppgitt på hodet da han så meg og forsvant inn på et annet toalett." 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar