Dagens Nyheter

23 dec. 2012

Nyhetsflödet söndag den 23 december

Världens bästa budskap- Stefan Gustavsson i Världen idag - "Vad handlar julen om? Ljus och julprydnader, mat och dryck enligt traditionen, hemlagade godsaker, gran, återseende av familj och vänner, julklappar och uppmuntran, ledighet... Visst, så ser kulturmönstren ut när de är som bäst. Men vad handlar julen om? Julen handlar om närkontakt av tredje graden.
Sedan tusen år är julen en kristen högtid i vårt land och utgör en av de bärande pelarna i världens bästa budskap
."


Egyptens kristna hotas inför folkomröstningen
- Dagen - "Islamister skrämmer och hotar egyptiska kristna – så att de inte ska delta i folkomröstningen. I vissa områden vågade bara sju procent av de kristna rösta i första omgången, skriver nyhetsbyrån AP.– Vi fruktar att det blir värre i andra omgången, säger den koptiske publicisten Yussef Sidhom." 


Frälsningsarmén fick de 50 000 som saknades
- Hela Gotland - "Frälsningsarmén fick för några dagar sedan sätta stopp för antalet personer de kunde hjälpa till jul. Det saknades 50 000 kronor för att ge alla som hade behov hjälp.
Men nu meddelar Kjell Karlsten på Frälsningsarmén i Visby att bidragen har strömmat in. Sedan den 17 december har församlingen fått in de saknade 50 000.
"



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar