Dagens Nyheter

27 dec. 2012

Nyhetsflödet torsdagen den 27 december

Även icketroende borde välkomna Jesus och julen
- Ulf Jonsson S.J. på Newsmill - "Under de senaste veckorna har vi sett en strid ström av artiklar och debattinlägg kring julen och hur man bör ­– eller inte bör – fira den. Nu ger sig också Maria Schottenius på DN Kultur in i debatten med en krönika om barnet som symbol för människors framtidstro. Med hänvisning till C G Jung menar hon att julens firande av Jesu födelse är ett uttryck för något som är gemensamt för människor i alla tider och kulturer: ”Vi vill tro på barnet, det vill säga på framtiden. Och nu väntar vi på barnet.”

De inhumana humanisterna
- Stefan Gustavssons blogg - "Det finns en sektmentalitet här som är obehaglig: Humanisterna kan inte samarbeta med andra ens när det gäller ”ansvar för minimering av mänskligt lidande på jorden i detta enda liv”!
Den kristne har en helt annan inställning; alla människor av god vilja – människor som vill det goda oavsett bakomliggande världsbild och tro – måste arbeta tillsammans för att minimera lidande och skapa en bättre värld
."

Här startade Frälsningsarmén det 130-åriga kriget mot ondskan
- Bert Åberg på MyNewsDesk - "På årsdagen, i morgon fredag kl. 12.00 avtäckes en minnesplatta vid tunnelbanenedgången på Nybrogatan.
Den 28 december 1882 höll Frälsningsarmén sitt första möte i Sverige. Platsen var Östermalmstorg i Stockholm på den plats där nu Åhléns nya varuhus ligger. Det kommer att bli en kort ceremoni med musik och tal och där Frälsningsarméns ledare i Sverige, kommendör Marie Willermark, kommer att avtäcka minnesplattan.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar