Dagens Nyheter

29 dec. 2012

Nyhetsflödet lördag den 29 december

 Vi har vår bästa tid framför oss
- Ulf Ekman i Världen idag - "Vi har vår bästa tid framför oss. Det finns en ung generation som ännu inte hört evangeliet och de är öppnare än sina föräldrar. Unga kristna vill engagera sig mycket mer i moraliska och sociala frågor och göra konkreta samhällsinsatser. Det är mycket lovande för framtiden.
Nyfattigdomen breder ut sig med arbetslöshet och meningslöshet för unga över hela Europa men den kristna tron har svaret, existentiellt och konkret för dessa olyckliga. Kyrkan kommer att få lyfta de fattiga, utmana orättfärdiga strukturer, skapa arbetstillfällen och lindra konkret nöd. Allt under det att vi förkunnar och lever ut evangeliets fulla budskap om förlåtelse, om evigt liv, om att följa Jesus på allvar.
"

Israels ambassadör: Stoppa demonisering av judar
- Bengts blogg - "Igår skrev jag här på bloggen om antisemitismens rötter som tycks sitta djupare än vi tror, och ersättningsteologin som kyrkorna, även Svenska kyrkan tidigare gjort upp med men där det nu finns tecken på att den återvänder. Teologiska ställningstaganden, liksom den retorik vi använder till vardags är inte oskyldig, utan fungerar som kommunicerande kärl med folkliga uttryck för antisemitism. I Malmö och Köpenhamn avråds från att bära judiska attribut utomhus. Tänk om man skulle avråda andra grupper, t.ex. muslimer eller homosexuella från att vara öppen med sin tillhörighet. Ingen skulle acceptera detta, men när det gäller judar smyger sig in ett accepterande av sådant. Mycket farligt!"

Ser du att Gud visas överallt?
- Carl-Henrik Jaktlund i Dagen - "Vi behöver se möjligheterna i samtiden i stället för problemen.
”Den kristna tron trängs undan allt mer i det här landet, det är knappt så att den märks alls i Sverige nuförtiden. Totalt marginaliserad. Inte ens i advents- och jultider är den speciellt synlig längre.”
Ungefär så låter det allt oftare från kyrkligt håll. Iklädande av martyrrocken, suckande. Men hur väl stämmer det egentligen?
Tämligen lite.
"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar