Dagens Nyheter

13 juni 2014

Nyhetsflödet lördag den 14 juni

ISIS - En islamistisk rörelse som sätter skräck i folk
- Dagens Nyheter - "Obligatorisk heltäckande slöja för kvinnor. Kyskhetspoliser. Tortyr och kidnappningar. Terrorrörelsen ISIS namn sänder kalla kårar utmed ryggraden hos alla de folk, sekter och religioner som står på dess svarta lista.
Obligatorisk heltäckande slöja för kvinnor. Kyskhetspoliser. Tortyr och kidnappningar. Terrorrörelsen ISIS namn sänder kalla kårar utmed ryggraden hos alla de folk, sekter och religioner som står på dess svarta lista.
Ledaren Abu Bakr al-Baghdadis krigare i ISIS skickar mer än gärna druser, shiiter, kurder, kristna och judar till det brinnande helvete där de anser alla kättare och otrogna hör hemma. Men de flesta av den sunnimuslimska rörelsens offer är sunniter."

Var förväntansfull i det sekulariserade Sverige
- Per Danielsson i Hemmets Vän - "Sommaren innebär alla möjligheter på konferenser att bli utmanad och uppbyggd. Men visst kan vi ibland känna att det finns en stor klyfta mellan inspirerande möten och vår egen vardagstro och gemenskap med Jesus? Men samma principer som Jesus förmedlade till sina lärjungar när de skulle fortsätta missionsuppdraget och som följt människor genom hela kyrkohistorien, de finns idag. Gud talar och vägleder människor också idag och det finns en stor andlig längtan som vi kan fånga upp i de mest oväntade och överraskande situationer. Men finns min villighet att bli stilla, låta Bibeln och bönen dagligen bereda mitt inre för Guds tilltal och följa det tilltal Han ger, då blir det kristna livet både spännande och utmanande."

Vill se samtal om kyrkans situation
- Världen idag - "I höstas gick Dag Sandahl i pension från sitt yrkesverksamma prästliv och i maj blev han kontaktad av en vän som tyckte att han hade för lite att göra. Sagt och gjort, på en månad skrev han av sig en bok om läget i Svenska kyrkan. Om att tyda tidens tecken. Om relevans och församlings­byggande.
Uppsala Prästen Dag Sandahl har genom åren inte varit rädd för att ställa frågor, om än obekväma sådana.
Redan 1973 skrev han boken Vida hon famlar. Till kritiken av folkkyrkan.
"
Bilden: Inget för någon är Dag Sandhals sextonde bok och släpptes 11 juni. Den är utgiven av Gaudete förlag och an beställas på gaudete.se. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar