Dagens Nyheter

25 juni 2014

Nyhetsflödet torsdag den 26 juni

Fånge i den narcissistiska kulturen?
- Olof Edsinger i EfterKristus - "I min hemförsamling har vi flera år bjudit in till en upprättelsekurs. Vi kallar den för ”Helad för att hela”, och vår tanke med kursen är att lyfta fram ett antal områden i våra liv där vi av något skäl kan ha blivit skadade, för att på så sätt ge en möjlighet att i bön och samtal ta emot upprättelse och befrielse på de områden där vi behöver detta. Ämnena varierar, men normalt brukar vi ta upp sådant som förlåtelse, sår och bindningar, naturliga gränser, ockulta erfarenheter och sexualitet välsignad av Gud.
Själv brukar jag också hålla i ett undervisningspass som nästan varje år får den mest översvallande responsen. Det har rubriken ”Att hantera sin narcissism” och handlar om de narcissistiska mönster som är så utbredda i vår tid och kultur.
Ordet ”narcissism” är kanske inget som du brukar använda till vardags, men lite enkelt kan man säga att det står för en person vars hela värld kretsar kring sig själv."

Spelarna som tror på mer än seger
- Världen idag - "Några ber på sina knän med tusentals åskådare. Andra twittrar om Jesus. Här är några av spelarna som tror på mer än att vinna fotbollsmatcher."

Klockringning mot nazistmöte i Visby
- Mats Hermansson i Kyrkans Tidning - "När nazisterna samlas till möte i Visby den 28 juni, mitt under Almedalsveckan, kommer Visby domkyrkoklockor att ljuda. För att markera fara när främlingsfientlighet och människohat breder ut sig men också som en markering för att jubla över alla de goda krafter som förenas i manifestation för allas lika värde."

Avgrundskreftene innenfor Islam
- Øyvind Årdal i Norske Dagen - "Muslimenes fastemåned, ramadan, starter den 28. juni og pågår i nesten hele juli.
I denne perioden er det trolig over en milliard mennesker som helt eller delvis praktiserer bønn og faste hver dag fra soloppgang til solnedgang. Mange av oss kjenner sikkert noen muslimer, og vi ser at de fleste av dem er flotte mennesker med mange gode verdier.
Men det er vel umulig å være blind for de avgrunnskreftene som vi nå ser slippes løs innenfor religionen islam.
Islamister holder på å sette store deler av Midtøsten i brann, og det er økende uro flere steder i verden.
I kjølvannet av dette ser vi en økende forfølgelse av kristne, kirker settes i brann og det er kidnappinger og noen steder massedrap av kristne. Trolig er det bare et tidsspørsmål før disse kreftene også slippes løs i Europa, om ikke vi som kristne våkner opp fra vår dvale.
Under ramadan hører vi mange gledelige rapporter om oppriktige muslimer som opplever overnaturlige møter med Jesus Kristus, og vi hører om store vekkelser i mange muslimske land.
Men vi ser også ofte at muslimenes religiøse iver og den fanatiske islamismen forsterkes under ramadan. Hvordan skal vi som kristne møte dette?
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar