Dagens Nyheter

29 juni 2014

Nyhetsflödet måndagen den 30 juni

"Bryr sig Almedalen om etnoreligiös rensning?"
- Världen idag - "Världen brinner och i Almedalen förbereder makthavare, lobbyister, journalister och wannabees det årliga svenska spektaklet." Så skriver journalisten och Mellanösternexperten Nuri Kino inför att politikerveckan i Visby nu startar. Bakgrunden är det han kallar en etnoreligiös rensning i Syrien och Irak som håller på att eskalera, tiotusentals flyr, däribland många kristna."

Almedalen – viktig vecka för kyrkorna
- Åke Hällzon i Hemmets Vän - "På söndag är det dags igen. Almedalsveckan drar igång med över 3 000 seminarier och programpunkter. Sedan några år finns också den kristna kyrkofamiljen representerad tillsammans med studieförbunden Bilda och Sensus. Ni som i veckan ska företräda kyrkorna i Almedalen, stå upp för de marginaliserade, de ensamma, de ofödda, de fattiga och de hopplösa. Och berätta att Jesus har ett ärende till dem alla."

Varför händer inte det här som sker i Afrika och Asien?
- Stanley Sjöberg i Webbkyrkan - "Sveriges kyrkor i jämförelse med Afrikas och Asiens kristna – varför sker inte samma under här som händer där?
De senaste dagarna har jag mött två andliga ledare som gör frågan brännande aktuell. Jag fick idag (lördag) samtala med pastor Getu Ayalew som är på besök från Etiopien. Tidigare i veckan var jag tillsammans med pastor Hanny Mandey från Indonesien.
Afrikas kyrkor har en hisnande tillväxt och är inom femton år en miljard kristna! På ett liknande sätt sker utvecklingen i Kina, i Indonesien och över Sydostasien. I Hawassa byggs en kyrka med plats för tio tusen människor
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar