Dagens Nyheter

11 juni 2014

Nyhetsflödet torsdagen den 12 juni

 Stor oro bland kristna i Irak
- Världen idag - "Omkring 150 000 människor är på flykt från Iraks näst största dag Mosul, som på tisdagen intogs av en militant islamistisk terrororganisation.
Premiärminister Nuri al-Maliki har bett parlamentet att utlysa undantagstillstånd, och förklarat att regeringen är beredd att beväpna vanliga medborgare i kampen mot Isis, som står för Islamiska staten i Irak och Syrien.
Isis mål är att med terror och dödligt våld bygga upp en strikt islamistisk stat i Syrien och Irak, och tog i början av året över staden Fallujah i västra Irak, också den med en stor sunnitisk befolkning.
- De kommer att införa en islam som gör att man närmar sig medeltiden, säger frilansjournalisten Urban Hamid, nyligen återvänd från Irak, till Sveriges radio.
"
Läs även: Svenska Dagbladet   Expressen    Aftonbladet

"Jag fick en kondom"
- Bloggardag - Dag Sandahl reagerar på att Svenska Kyrkan i luleå delar ut kondomer i regnbågsfärgade förpackningar och bibelord som är ryckt långt ut från sitt sammanhang:
"Kondomen ligger i en regnbågsmönstrad förpackning med texten "STÖRST av allt är KÄRLEKEN" med versaler och allt och med start i hjärtat under texten står det Svenska kyrkan med logga och allt. Det är fint och insikten slår mig, här möter jag några i Svenska kyrkan som är av en annan ande än vi. De missbrukar det ord som vår kyrka bekänner som heligt, för ordet om kärleken är ordet om Kristus, som blev människa för vår skull, led och dog på korset för vår skull och är självutgivande kärlek."

Om någon ber dig ...
- Bert Stålhammar i Hemmets Vän - "Det finns tillfällen då Sverige visar sig från sin bästa sida och då tänker jag inte på våren. För ett par veckor sedan berättade media om busschauffören som stannade sin buss mitt på västgötaslätten för att gå ut och se vad som hade hänt den gråtande flickan som satt vid vägkanten. Alla hyllade honom för den medmänsklighet och omsorg som han visade genom att prata med flickan och sitta en stund bredvid henne....
...Hur mycket man än har försökt att skapa ett gott samhälle genom att lagstifta om hur vi männi­skor skall bete oss mot varandra så är det bara att konstatera att den modellen fungerar inte. Det finns alltid situationer då varje människas inre styrning, eller om vi så vill, samvetet, avgör hur vi handlar
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar