Dagens Nyheter

29 juni 2014

Nyhetsflödet söndag den 29 juni

Kristen stad töms – tusentals på flykt
- Världen idag - "Tiotusentals kristna flyr nu staden Qaraqosh i Irak när jihadistiska Isis avancerar.
– Hela staden är ödelagd. Kristna flyr och saknar det väsentliga för livet, säger Adris Hanna, katolsk präst i Stockholm som står i kontakt med närstående i området.
Terrorgruppen Isis härjningar i Irak fortsätter och det är en av de grupperingar som nu ska ha tagit över Iraks näst största stad Mosul. Utifrån Mosul har Isis sedan avancerat mot närliggande städer för att få dem att ansluta sig i kampen för en islamisk stat, däribland Qaraqosh som nästan uteslutande består av kristna.
"

SEA:s program under Almedalsveckan i sommar
- SEA:s hemsida - "Den 29 juni till den 6 juli är det dags för Sveriges största forum för samhällsdebatt, Almedalsveckan i Visby. Svenska Evangeliska Alliansen har ett fullmatad schema för veckan där vi kommer att diskutera frågor som rör utvecklingen inom Svenska kyrkan, den globala förföljelsen av kristna, och rätten till samvetsfrihet.
Om du som vän till Svenska Evangeliska Alliansen vill stötta vårt arbete i Almedalen går det bra att sätta in en valfri gåva på plusgiro 108 64 10-6, märk din gåva med "Almedalsveckan".
Vissa seminarier kommer även att filmas och läggas upp på vår hemsida allteftersom.
"

EFS oroat över kyrkans syn på oliktänkande
- Kyrkans Tidning - "Vill Svenska kyrkan inte längre värna olika uppfattningar om kyrkans syn på samkönade äktenskap?
Det frågar EFS missionsföreståndare Stefan Holmström och dess ledningsgrupp i ett brev till Svenska kyrkans biskopsmöte.
I brevet är de bekymrade över den attityd som de tycker att kyrkokansliet och en del biskopar har uttryckt. EFS-ledningen frågar om de anser att all form av problematisering kring homosexuell läggning i förkunnelse och själavård är oförenlig med kyrkans beslut, och därför ska anmälas till domkapitlet.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar