Dagens Nyheter

9 juni 2014

Nyhetsflödet tisdag den 10 juni

”Tungotalet handlar inte om andliga kickar”
- Dagen - "Under väckelsen blev tungotalet ett signum för pingströrelsen. I dag har det dock tystnat i många sammanhang. Lagom till pingsthelgen satsas nu på en kampanj som ska få fler att upptäcka Andens gåvor.
I stora delar av världen sker en dramatisk tillväxt i de församlingar som betonar tungo-tal, helande och profetior. I Sverige var det under lång tid pingströrelsen som främst förknippades med karismatisk och växande kristendom, men i dag är det inte längre lika självklart. Daniel Alm, pastor i Västerås pingstförsamling, har därför under flera år velat lyfta fram andedopets betydelse.
– Betoningen på karismatiken är ett kärnvärde för oss i pingströrelsen. Men det är ibland de saker som är självklara som vi glömmer bort, säger han.
"

Frälsningsarmén satsar på ny annonskampanj
- Marie Willermarks blogg - "Bilderna och annonstexten vill jag kalla för tillämpad teologi. Att leva som kristen handlar just om att Jesus är med mig alla dagar och överallt. Ingen tjänst i Frälsningsarmén görs utan att Jesus är i oss genom den helige Ande. Hans närvaro finns osynlig i varje sammanhang.
Om vi idag ska berätta för människor i Sverige att Jesus är nära dem i vardagen så väcker bilden av en herde knappast några känslor som känns relevanta. När vi då tillämpar teologin i vår tid så blir det en bild av Jesus och hans efterföljare i situationer liknande dem vi visar. Det är människor som behöver vila i gröna sängar, som förlorat sig i vildstaden eller utsatts för tjuvar och rövare inom människohandeln.
Nu är det mycket med det jordiska. Och det får gärna bli mer. Så länge det jordiska är en spegling av himmelsk närvaro, kärlek och försoning.
(De första annonserna publiceras den 8 juni i Expressens söndagsbilaga, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet. Som vanligt har vi en rabatt på minst 80% på annonspriserna.)
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar