Dagens Nyheter

5 juni 2014

Nyhetsflödet torsdag den 5 juni

Hets mot judar, vetenskap i Göteborg?
- Siewert Öholm i Världen idag - "Nu är det Abbas som har bevisbördan för fred eller fortsatt palestinsk diktatur och terror riktad mot Israel. Vi andra kan bara hoppas, vänta och se. Då blir det fullständigt horribelt att Göteborgs universitet och flera andra offentliga instanser inbjuder ett par av ”hatets kolportörer” att i vetenskapens former sprida nya lögner och historieförvanskningar kring Mellanösterns enda demokrati. Tyvärr är de inte ensamma. Den som vill fred på allvar måste också våga se var fredens förutsättningar byggs. Det sker inte i Gaza, eller på Västbanken eller i Syrien eller i Iran. Det sker i Israel och i alla länder där demokratin är ledstjärna."

Gå inte på den illvilliga bilden
- Dagen - "Det är viktigt att vi inte går på den bild av kyrkan som illvilliga journalister vill ge.Så kommenterar Frälsningsarméns ledare Marie Willermark debatten efter Uppdrag granskning.
 Programmets upplägg pekar på att man vill skapa någon slags splittring inom kyrkan. De man har utsett till offer hoppar man till exempel på vid en parkeringsplats, de andra framträder i väl förberedda intervjuer, säger hon."

En hyllning till den lilla församlingen
- Stefan Swärds blogg - "Fokus i västvärldens kristenhet har under senaste årtiondena varit megakyrkorna. Stora kyrkor har fått ett globalt genomslag, oftast med en dynamisk och retoriskt skicklig pastor i spetsen. De gör naturligtvis mycket bra insatser och är värda respekt.
Men jag tror att vi ger för lite uppmärksamhet åt den lilla församlingen...
...Jag tror att motorn i den kristna kyrkan är de små och vanliga församlingarna med helt vanliga pastorer, som aldrig når rubrikerna, skriver ledarskapsböckerna eller talar på de stora ledarskapskonferenserna
."

Luthersk kirke vokser med 1.000 nye medlemmer hver dag
- Norska Dagen - "Mekane Yesus i Etiopia er den lutherske kirke som vokser raskest i verden. I fjor ble det i snitt lagt til nærmere 1.000 medlemmer hver dag.
– Mekane Yesus kirken har hatt en jevn vekst i mange år, og det er flere årsaker til denne utviklingen, sier misjonsprofessor Tormod Engelsviken til Dagen.
I fjor ble 343.654 nye personer lagt til Mekane Yesus kirken, som nå har totalt nærmere 6,4 millioner medlemmer.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar