Dagens Nyheter

28 juni 2014

Nyhetsflödet lördag den 28 juni

Frälsningsarmén marscherar genom Stockholms city och håller kongress
- Pressemeddelande på MyNewsDesk - "Frälsningsarmén manifesterar 'Jesus till alla' under sin kongress 27-29 juni. På lördagen hålls ett torgmöte vid Sergels torg och en marsch genom Stockholms city till Kungsträdgården. I marschen manifesteras bland annat arbetet mot människohandel med budskapet 'röd prislapp på människor är inte ok´. Det kommer att bli en spektakulär protestaktion till Kungsträdgården där torgmötet kommer att fortsätta och avslutas med en soul- och gospelkonsert med Samuel Ljungblahd och Vasa Gospel.
Gudstjänster hålles i Filadelfiakyrkan i Stockholm under lördag kväll och söndagen.
"

Kongress ska ge ny inspiration
- Världen idag - "Självkänslan är på topp när Frälsningsarmén ikväll inleder sin årskongress i Stockholm. På lördag blir det friluftsmöten både på Sergels torg och i Kungsträdgården, med Samuel Ljungblahd som gästartist. Även mötena som hålls i Filadelfiakyrkan är öppna för allmänheten.
"I juni månad är det två intressanta händelser som sker i världen. Det är fotbolls-VM i Brasilien, och Frälsningsarmén i Sverige har årskongress i Stockholm". Så inleder kommendör Marie Willer­mark sin inbjudan till årskongressen den 27-29 juni på samfundets hemsida på Internet. Uppemot 600 personer från landets drygt 100 kårer väntas delta i mötena i Filadelfiakyrkan. Clive och Marianne Adams, kommendörer i Storbritannien, är inbjudna som huvudtalare. Parallellt hålls både barn- och ungdomskongresser.
– Tanken är att vi ska få hjälp att hålla fast vid vår vision och vidga horisonten, förklarar Marie Willermark poängen med de riksomfattande kongresserna, som hålls vart tredje år.
"

Svar från – och till – Ärkebiskopens teologiska sekreterare
- Olof Edsinger i EfterKristus - "Som kommentar nummer 8 till gårdagens bloggpost har Jakob Wirén, som är teologisk sekreterare till vår nya ärkebiskop, kommit med några klarlägganden. Det uppskattas! Några av de saker han tar upp skulle jag dock vilja kommentera ytterligare.
-För det första: Det är glädjande att ÄB bekräftar den första delen av kyrkostyrelsens beslut, nämligen att synen på samkönade äktenskap inte ska ”ha betydelse vid exempelvis prövning av prästkandidat”.
-För det andra: Det är redan en officiell hemlighet att detta är en sanning med modifikation. I flera stift är det nämligen betydligt svårare för präster med ”fel” uppfattning i denna fråga att bli antagna. Men det är ju inte ÄB:s fel.
-För det tredje: Faktum kvarstår att ÄB ger de lokala församlingarna sitt klartecken att sortera bort präster pga deras syn i äktenskapsfrågan. Andra delen av kyrkostyrelsens beslut, där det står att synen på samkönade äktenskap inte ska ”ha betydelse vid … anställning av präst, musiker, kyrkvaktmästare eller annan personal i kyrkans tjänst” gäller alltså inte längre. Alternativt var det redan från början en till intet förpliktigande formulering. Detta är också det huvudproblem som jag tog upp i mitt inlägg.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar