Dagens Nyheter

24 juni 2014

Nyhetsflödet tisdag den 24 juni

Kristna får inte använda ”Allah”
- Dagens Nyheter - "Högsta domstolen i Malaysia avvisar ett försök att häva förbudet för icke-muslimer att använda ordet "Allah". Därmed sätts punkt för en mångårig konflikt som lett till religiösa spänningar i det muslimskt dominerade landet.
Högsta domstolen i Malaysia avvisar ett försök att häva förbudet för icke-muslimer att använda ordet "Allah". Därmed sätts punkt för en mångårig konflikt som lett till religiösa spänningar i det muslimskt dominerade landet.
Den katolska kyrkan har försökt häva förbudet att referera till Gud genom att använda det arabiska ordet ”Allah” i den malajspråkiga upplagan av den kristna tidningen The Herald.
"

När kristna värderingar krockar med samhället
- Stefan Swärd i Världen idag - "Den kristna kyrkan har i alla tider varit förföljd. Jesus har aldrig lovat sina efterföljare att slippa alla lidanden och strapatser här i världen. Ibland är förföljelsen tydlig och rak, som i muslimska länder där konvertering till kristen tro kan leda till dödsstraff eller tortyr, eller i varje fall att man blir utstött ur familj och förlorar sitt arbete. Ibland beror förföljelsen på att strikt ateistiska stater eller religiösa system inte tolererar aktiv kristen tro.
Förföljelsens grundorsak är att den kristne har Jesus som Herre och hör till ett annat rike, Guds rike...
...Här kan vi agera på två sätt. En strategi är att vi viker oss och anpassar oss efter denna världen. Då slipper vi i regel all form av förföljelse och motstånd. Men det blir också en tam och kraftlös kyrka. En annan modell är att ta striden, stå upp för våra ståndpunkter, och med glädje lida när vi upplever förföljelsen, och samtidigt välsigna våra motståndare. Det blir väckelsens kyrka, den segerrika kyrkan som väljer den strategin, och man bevarar troheten mot Kristus.
"

Isis är också en mycket svensk angelägenhet
- Per Gudmunsson i Svenska Dagbladet - "Halshuggningar, likhögar och terror. Den chockartade framfarten i norra Irak har fäst blickarna på terroriströrelsen Isis, Islamiska staten i Irak och Syrien. Nu rapporteras att organisationen betraktas som världens rikaste terrorgrupp, efter att ha plundrat över 400 miljoner dollar från bankerna i Mosul. Terrorismexperter världen över försöker spekulera i hur långt en sådan summa räcker. År 2001, vid tiden för angreppet på World trade center i New York, hade al-Qaida en budget på omkring 30 miljoner dollar, sägs det.
En detalj har dock knappt nämnts under veckan som gått. Isis är den enda terroriströrelse som har pekat ut svenska intressen generellt som mål för terrorattacker.
"

Sovepute-profeter
- Norske Dagen - "Sovepute-profetene forkynner ikke kors, hellighet eller adskillelse. De setter ingen krav til sine tilhengere. De snakker sjelden om synd og dom. De avskyr å høre om lidelse og smerte....
Det som sårer mitt hjerte mest når det gjelder dette, er at troende som er viklet inn i denne læren er hardere å nå med evangeliet om overgivelse og offer enn de som aldri har møtt Kristus.
Deres lærere har plukket masse skriftsteder for å «bevise sitt budskap – men de velger bare ut velsignelsene og ikke forbannelsene…
Jeg hører dem skryte av at velstand er disse siste dagers budskap, og jeg ønsker å løpe til mitt lønnkammer og si til min Far:
«Er vi uhelbredelig blinde? Hvordan kan Guds menn gjøre dette til deres budskap? Det er ingen byrde, ingen selvfornektelse, intet offer, ikke noe snakk om å ta opp hans kors…»
Ordene er hentet fra David Wilkersons bok: «Den siste basun.»

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar