Dagens Nyheter

12 sep. 2014

Nyhetsflödet fredag den 12 september

En helt ny tid fordrar ett helt nytt tänkande
- Stanley Sjöberg i Webbkyrkan - "Europa som helhet och Sverige som vårt främsta ansvarsområde, präglas av sekularisering, en angripande ateism, andligt förytligande inom kyrkorna, men också av att Islam som religion vinner inflytande, men också nyandlighet i buddismens anda.
Därför har vi inte orsak att från olika teologiska perspektiv försöka påverka varandra inom och mellan de olika kyrkofamiljerna. Det finns en enhet mellan katolska, ortodoxa, ”pentekostala” och evangelikala kristna, trots olikheter. Övertygelsen om att Jesus är den Bibeln klargör att Han är, förenar oss alla! Tryggheten i vissheten om att Bibeln i sin helhet är Guds Ord, är grunden för kristen enhet."

”Guds folk ska kliva in och agera när den svage förtrycks”
- Världen idag - "Livets ord i Uppsala arrangerar med start på fredag seminariet "Gud Livet Friheten" där frågor som rör religionsfrihet, yttrandefrihet, samvetsfrihet och människovärdet kommer att lyftas.
– Det är otroligt viktigt att vi som kristna inte är för interna och introverta i den här tiden, säger pastor Joakim Lundqvist.
Utgångspunkten för samlingarna på Livets ord är att vi befinner oss i en tid då grundläggande rättigheter som till exempel religionsfrihet, yttrandefrihet och livets okränkbara värde attackeras från olika håll. Då finns det ett behov av att kyrkan agerar, menar Joakim Lundqvist.
– Det är tydligt i Jesu undervisning att troende ska vara salt och ljus i världen. I Jesaja kapitel 59 står det om att sanningen vacklade på torgen och att Gud förundrades över att ingen grep in. Det finns en förväntan hos Gud att vi som hans folk ska kliva in och agera när den svage förtrycks och när sådant som borde vara grundläggande byggstenar i ett demokratiskt samhälle skjuts undan och ifrågasätts."

Väckelserapport från Etiopien –  böneutroparen som blev frälst
- Olof Edsinger i Efter Kristus - "Det du nu ska få läsa låter nästan som en saga. Berättelsen här nedan innehåller faktiskt så många märkliga detaljer att man skulle kunna frestas att tro att den är uppdiktad. Men om det skulle vara så att misstron sänker sig över dig när du läser den vill jag upplysa dig om att brodern till personen som berättade den för mig är död. Skjuten av sin morbror just på grund av det du nu kommer att läsa om. Det är nämligen en berättelse om två muslimers omvändelse till Kristus. Eftersom den överlevande broderns liv just nu är i stor fara – om han nu fortfarande är i livet – använder vi inte hans riktiga namn."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar