Dagens Nyheter

17 sep. 2014

Nyhetsflödet torsdag den 18 september

Tillslag mot kristna i Saudiarabien
- Världen idag - "Saudiska myndigheter stormade den 6 september ett hem i staden Khafji efter ett tips om att hemmet användes som kyrka av kristna. 27 personer greps skriver engelskspråkiga Saudi Gazette, som hänvisar till tidningen Alsharq.
De gripna uppges vara både män, kvinnor och barn av olika asiatiska nationaliteter. Biblar och musikinstrument beslagtogs också. Tidningen skriver att en medborgare fattade misstankar om aktiviteter i en indisk mans hus och slog larm till myndigheterna. Huset sattes då under övervakning och när en stor grupp människor sågs gå in i huset genomfördes räden."

Risk för svagare stöd för kristna värderingar
- Per Ewerts blogg - "Det kommer att ta en stund innan resultatet och konsekvenserna från det gångna riksdagsvalet hinner sjunka in hos både befolkning och partier. När det gäller situationen för församlingar och samfund finns det dock några områden där det redan på valnatten går att dra vissa förutsägelser av valresultatet.
Socialdemokraterna har av tradition stått för ett mer sekulärt tänkande än den samlade Alliansen. De har visserligen genom åren haft Broderskapsrörelsen för kristna socialdemokrater. Sedan förra valet har dessa dock nischat om sig till ”en rörelse för socialdemokrater av olika religiös tro”. Efter detta har de också i praktiken oftare företrätt muslimska intressen, snarare än kristna. Detta gör att det socialdemokratiska stödet för kristna värden och intressen under kommande mandatperiod riskerar att vara ännu svagare än tidigare."

 Efter valet 2014 – några tankar
- Kristers blogg - "Ja, så är valet över för den här gången och hela Sverige är chockat över utgången. Trots att man (lika med journalister, kulturpersonligheter, idrottsmän, politiker, korvbrödsbagare och alla andra) gjorde allt för att smutskasta och varna för Sverigedemokraterna, så fick detta parti 13 procent (12,9 om man skall vara noggrann) av rösterna i hela riket. Och inte nog med det, SD blev tredje största parti. Före valet tävlade SD med MP om vem som skulle bli det tredje största partiet och nu blev SD nästan dubbelt så stora som MP. I kväll, när jag zappade lite mellan olika tv-kanaler, var studiosofforna fulla av paneler som intervjuade olika politiker och som sedan diskuterade dessa intervjuer med olika experter. Hur kunde det gå så här?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar