Dagens Nyheter

3 sep. 2014

Nyhetsflödet onsdag den 3 september

Märkligt svar från Ärkebiskopens teologiska sekreterare
- Olof Edsinger i Efter Kristus - "I senaste numret av Kyrkans tidning (papperstidningen, 28/8) kom det – förutom en fin intervju med min efterträdare i Salt, Johanna Björkman – ett svar på min insändare om rädslans kultur från ärkebiskopens teologiska sekreterare.
Tyvärr var det ett ganska märkligt svar. Först och främst sägs det inte ett ord angående det som var min insändares huvudärende: att identifiera och problematisera den rädslans kultur som tycks ha fått en stor del av Svenska kyrkan i sitt grepp. Det hade kanske varit för mycket att vänta sig ett ingående svar gällande detta, men jag hoppas verkligen att det inte betyder att man inte inser allvaret i situationen. Särskilt som jag själv har fått så mycket positiv feedback på vad jag skrev – både från konservativa, som delar min åsikt i sakfrågan, och mer liberala, som skäms över hur deras kyrka beter sig mot oliktänkande."

Regeringsbildningen kan bli en rysare
- Stefan Swärd i Världen idag - "Vi har haft en unik period i svensk politik med åtta års allians­regering. Många års social­demokratisk dominans har brutits. Vanliga inkomsttagare har betydligt mer i plånboken i dag än 2006. Det samarbete som de fyra allianspartierna lyckats skapa under Fredrik Reinfeldts ledning har varit unikt i ett historiskt perspektiv. Aldrig tidigare har borgerliga partierna samarbetat så bra. Väljarna tycks dock inte uppskatta de åtta åren med alliansregering. Alla prognoser visar att det blir en mycket stor utmaning för de fyra allians­partierna att nå fler röster än de tre rödgröna partierna tillsammans."

Iran ruster opp Palestinerne til neste krig
- Israel Today - "Både Israel og enkelte stater i vesten ønsker forsatt at Gaza blir en demilitarisert sone som et resulatat av krigen i sommer. Men Hamas og deres aktive pådrivere i Iran har andre planer.
Iranske tjenestemenn ønsker ikke et avspent Gaza, men sverger på å øke den militære makten til terrorgruppene som opererer i Judea og Samaria (den såkalte «Vestbredden»). «For å øke det militære nærværet på Vestbredden har vi startet med å levere ut våpen til folk i denne regionen» sa Mohammad Reza Naqdi, leder for statlige Basij-militsen i Iran, til nyhetsbyrået Fars i forrige uke." 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar